Ocena kierowcy - Opel Kadett E Hatchback

Silnik 1.6 i KAT 75KM 55kW
Rok produkcji 1989
Opel Kadett E Hatchback 1.6 i KAT 75KM 55kW 1986-1991 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
Przeniesienie napędu : W zasadzie nic mnie pozytywnie nie zaskoczyło.Dla mnie to koszmarny samochód jakiego jeszcze w życiu nie miałem a miałem już ich kilka. Sprzedałbym go od razu, ale trafiłem na okres spadku cen i nie chciałem go się pozbywać za grosze a ponieważ jest mi potrzebny to już nic nie naprawiam i zajeżdżę go na tzw. śmierć.
Karoseria : gnije,rdzenieje i rozpada się
Układ elektryczny : zapłon-wieczne problemy.Jest żle rozwiązany
Silnik : ciągłe wycieki
to auto jest gorsze od zadbanego Poloneza, czy FSO. Dbam o samochody, ale przy Oplu już nie nadążam z naprawami. Zaznaczam, iż auto sprowadziłem bezwypadkowe o czym mogę teraz po naprawach uczciwie zaświadczyć. Było zadbane z oryginalnym lakierem i przeciętnym przebiegiem, ale wiekowe.
słaby o bardzo małej macy,ciągłe wycieki
dość trwała
bardzo miękki i bylejaki
dość dobra
niby wszystko jest pod ręką,ale strasznie toporne
możliwa do wytrzymania
Przestrzeń jest, ale przy jej wykorzystaniu nie idzie jechać, gdyż auto spotyka się z ziemią (bardzo miękkie zawieszenie) i olbrzymi apetyt na paliwo.
Jest, ale w zamian bardzo hałasują plastiki wewnątrz
Zużycie paliwa olbrzymie jak na taki lekkie auto. Ceny napraw tanie,części również, ale ich jakość fatalna.
niska cena i niska jakość, ale ciągłe naprawy jakichś pierdół bardzo szybko ją podwajają tak, iż staje się ona wyższa od innych modeli. Firma Opel to dno dna i odradzam kupno jakiegokolwiek modelu. Jeśli nie wierzysz to poobserwuj na drodze modele nawet te kilkuletnie.Szczególnie ich blacharkę. Nie wszystkie przecież były \"bite\". Auto dla pasjonata lubiącego grzebać cały czas przy samochodzie i używającego go jedynie do poruszania się góra z dwoma osobami \"na pokładzie\".Ja do takich nie należę a leżenie pod samochodem traktuję jako zło konieczne.Nie będę również robił z niego skarbonki a do takich należą wszystkie bez wyjątku modele Opla. Nigdy już nie kupię żadnego modelu tej marki bez względu na opinie w necie.
można go naprawiać \"na okrągło\"
zdarzają się również,ale rzadziej

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.6 i KAT 75KM 55kW [l/100km]