Niestety mam autko jako trzeci właściciel i nawet nie mam pewności co do faktycznego przebiegu wiem że 150000 ma na pewno a może 250000???
Niska cena zakupu,dobra jak na tamte czasy jakość i wyposażenie.Wersja beauty,centralny,wspomaganie,szyber,ciemnione szyby,nawet większe naprawy nie rujnują skromnego budżetu,tanie koszty eksploatacji (gaz!!!) dużo używanych części zamiennych na giełdzie itp.
Dobrze sprawuje się w każdych warunkach.Nie lubi niskich obrotów,ale przy 3000 już ujawnia swoje sportowe zacięcie.Ciekawostka:lepiej jeżdzi na gażie niż na benzynie.
"Na zimno" zwłaszcza zimą trochę ciężko wchodzą biegi ale po kilku kilometrach wszystko jest ok.Lubię też ten specyficzny sposób wrzucania wstecznego! 1 i 2 trochę "za krótkie", ale 3 i 4 są idealne a dodam że lubię depnąć. 5...wiadomo 170 i ani grama więcej
Jak dla mnie super!!! Nisko zawieszony "bez przeróbek" swietnie trzyma się drogi.Nawet ostre zakręty (100-120 km/h) bez niespodzianek,pełna kontrola nad autem.Niestety przy 150 000 km tylne zawieszenie do wymiany ,oraz łożyska przód i nowe tarcze.Całość ok 1600zł :-(
Z tyłu mam ciemne szyby(folia),ale cofam tylko na lusterka więc nie narzekam.Przód:pełna panorama i duże boczne szyby,wszystkie fabrycznie przyciemniane
Wszystkie przełączniki są dokładnie tam gdzie się ich spodziewamy,aby zapalić oświetlenie wewnętrzne nie trzeba buszować przy podsufitce
Wentylacja OK w dodatku szyber(ręczny) i wiatr we włosach...
zimą też jest ok 3-5 km i jest ciepełko, ale moja nagrzewnica już nie jest tak wydajna jak kiedyś a nowa to ok 300 zł :-(
Z przodu jak już ktoś napisał:rowerem można jezdzić(ja mam 185 cm)z tyłu dużo gorzej
0-60 km/h - milutko i cichutko
60-90 km/h - czy mamy silnik?
100-140 km/h - spokojnie można rozmawiać(trochę świstów przy wietrznej pogodzie)
150-170 km/h - pioneer + sub aktywny zagłuszy wszzystko więc polecam dobry sprzet grający i nawet te szumy i plastiki nie przeszkadzają...
zApomnijcie o ASO
spalanie różnie:przed regulacją na analizatorze nawet do 12 l gazu,po średnio 7-8 l /100km gazu,miasto do 10l.
benzyny używanm rzadko gdyż jak wspomniałem mój gorzej znosi bezołowiową 95
dobra cena za dobry samochód ,
+niska cena zakupu
+niskie koszty serwisu
+niskie koszty eksploatacji
-częste drobne naprawy
-jakość elem.wnętrza
-brak modeli z rocznika 2000-2005 :-)
częste awarie drobnych elementów podświetlenia przełączników,podnośnik szyb(ręczny),konieczne wyciszanie plastików(nienawidzę tych dziwnych stuków i trzasków),przekładnia wycieraczek przednich,wentylator nawiewu,tu 50 zł tam 50 zł ale nie rujnuje budżetu
dwa razy uszczelka pod głowicą(2 x 800 zł),kompletne zawieszenie nowe a dalej coś stuka przy 100 km/h(1600zł),recykling blachy,nadajnik impulsowy 150 zł!!!
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 i 75KM 55kW