Auto na 5= te dwa minusy za kilka niedostatków funkcjonalnych i jakościowych wnętrza. Insignia jest jednak pewnym autem dającym poczucie bezpieczeństwa zarówno w zakresie właściwości jezdnych jak i małej usterkowości.
Mam odjechanych sporo diesli (Ford, citroen, VW) wszystkie od nowości, nigdy nie poczułem braków w tym motorze z 8 stopniowym automatem działa super jednak od kierowcy wymaga zdecydowania w operowaniu gazem zwłaszcza przy wyprzedzaniu na trasie,
8 stopniowy automat działa bez zastrzeżeń miałem okazje pojeździć tez po wysokich górach W każdych warunkach jest na wielki plus, do starego 6 stopniowego nie ma porównania
Tego bałem się najbardziej po przesiadce z Passata B7 ( w pamięci miałem jak prowadziła się Vectra) i to było największe zaskoczenie jak duży postęp Opel wykonał w tej kwestii, auto prowadzi się jak po sznurku i daje dużo pewności ( rozstaw osi, niska karoseria , zestrojenie zawieszenia ) nawet przy silnych podmuchach wiatru auto stabilnie się zachowuje, prowadzenie w zakrętach bez przechyłów i poczucia podsterowności fotele tez dają poczucie zespolenia z autem.
Auto może się podobać, tył jest niedopracowany stylistycznie w wersji kombi moim zdaniem
Ja wszystko widzę, pewnie tzw eksperci z YT będą narzekać na szeroki słupek tylni . Światła drogowe pierwsza klasa ....jasność widzę
Tu jest najwiecej do narzekania ...miałem stosunkowo bogata wersje a brakowało mi schowka na okulary, miejsce na kubek z kawa w sumie pewne ale zawsze jakoś koślawo do niego mi się sięga, tylna roleta w bagażniku i jej działanie to jakaś pomyłka. Uchwyty na torby w bagażniku niepraktyczne, trzeba jednak powiedzieć ze podstawowe przełączniki kierowcy są tam gdzie trzeba i intuicyjnie się do nich sięga. Fotel niby wygodny ale podparcie lędźwiowe nie miało dla mnie wystarczającego zakresu regulacji
Gdyby miał podgrzewana przednia szybę jak Ford byłoby 5 a tak 4+
Dużo miejsca jest ok
Może być to nie jest Audi A8. Na minus po 80 tys boczne drzwi przy niskich tonach głośnika wpadały w rezonans.
Średnie spalanie przy udziale trasy na poziomie 80% to 7.0L przy tej mocy I wielkości auta imho super wynik
Nie widzę konkurenta w tej cenie
Od nowości kiepsko domykała się klapka schowka pasażera
Najpoważniejsza wpadka auta to awaria pedału przyspieszenia, samochód ograniczył mi moc w najmniej odpowiednim momencie ....wymiana na gwarancji. Można to zaliczyć do usterki elektryki. Druga usterka to cieknąca uszczelka filtra paliwa ....wymiana na gwarancji
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 CDTI 170KM 125kW