Ocena kierowcy - Opel Insignia I Sports Tourer

Maciej, 13 lat temu
Silnik 2.0 CDTI ECOTEC 160KM 118kW
Rok produkcji 2009
Opel Insignia I Sports Tourer 2.0 CDTI ECOTEC 160KM 118kW 2009-2013 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
Zawieszenie : Mam opcje z elektroniczną zmianą twardości - naprawdę OK. Duży PLUS
Silnik : brak słów
Karoseria : odpadający lakier
Układ elektryczny : EGR
Każdy oceni to inaczej
Silnik elastyczny, jednak głośny
Jest ok. tylko przełożenie na pierwszym i drugim biegu jest \"skopane\", nie da się jechać wolno na drugim biegu i powstaje konieczność włączenia jedynki.
Brak uwag, super trzyma się drogi, jest komfortowy i ostry jednocześnie :)
brak uwag, kwestia przyzwyczajenia.
dla mnie ok.
brak uwag, czasami blokuje się klapa otwarcia zasilania powietrza z zewnątrz ale wraca do normy po wyłączeniu silnika na 30 minut, jeżeli nie to kolejne 30 min.
dla nie super
Jeżeli chodzi o opływ powietrza to ok. natomiast silnik słychać, przestaje przeszkadzać przy większych prędkościach.
mogło by być mniej ale tragedii nie ma.
nie brałem tego pod uwagę
dporo drobiazgów sie pier... Odpadają chromy, przycisk otwarcia klapy, blokada wentylacji, odpadanie plastyku przy konsoli środkowej-miejsce na kubki.
Uszkodziła się rolka rozrządu!!!, na szczęście w czas wybrałem się do serwisu i wymienili cały rozrząd, jednak nie wymienili pompy wody bo stwierdzili, że jest ok. a ta z kolei wysiadła 3 miesiące później już po gwarancji!!! Dziwne stuki w silniku (lub skrzyni) przy dodaniu i puszczeniu gazu, ale nie wiedzą dlaczego więc nie ma co naprawiać, poczekamy. Dwa razy w ciągu roku wymiana zaworu EGR gdyby nie gwarancja to 3 tys. poszło. Stuki w zawiaszeniu-okazało się, że do wymiany końcówki stabilizatora-gwarancja tego nie obejmuje, a tu ciekawostka wcześniej pękł drążek stabilizacyjny pomiędzy jedną i drugą stroną zawieszenia. Odpadł lakier pomiędzy błotnikiem a zderzakiem, źle ustawiona szczelina spowodowała odparzenie SAMI OCEŃcie jak bezawaryjne jest to auto, NIE POLECAM!!!

On - zużycie paliwa dla silnika 2.0 CDTI ECOTEC 160KM 118kW [l/100km]

8,8