: Świecie lubią się pierdzielic, mogą być dobre lecz komputer wykrywa błędy obwody, parametrów
Przyjemne autko, z dobrym wyposażeniem za niewygórowane pieniądze. Nie jest to ideał ale przynajmniej jest atrakcyjna sylwetka, która może się podobać. Na plus trzeba wyróżnić spalanie które w trasie do 120km/h wychodzi 5,4on, miasto 6,5- 7. Opel odrobił lekcje i dobrze zabezpieczył od korozji. Solidne zawieszenie lecz trochę słuchać na dziurach(sztywne). Na razie bez powaznych awarii, wymieniana jest sama eksploatacja.
Wcześniej jeździłem konkurencją znad Łaby czyli passatem i audi a4, więc mam porównanie. Tak o wsiadanie do tego wehikułu jest niewygodne bo słupek b jest tam gdzie jest. Moja ma 400k nalotu i daje to się odczuc. Na lakierze jest sporo małych zarysowań i niektóre detale w środku jak zapadnięta podłoga bagażnika czy brak włókniny na podłodze, wypalone piksele w nawigacji. Wnętrze jest stylowo zrobione i opel się niepowstydzi, materiały wykończeniowe przyzwoite. Niestety mój egzemplarz ma tylko 130km mocy i nie poszaleje się tym cackiem, późno bierze turbo mniej więcej od 2,5 tys obrotów. Skrzynia chodzi topornie, silnik głośno, wspomaganie też średnio, normalnie jakby czołgiem jechał. Trzeba resetować średnie spalanie przy każdym włączeniu silnika. Świece lubią się psuć a tanie nie są. Silnik na szczęście mam już po wymianie głowicy z 1,9 cdti, więc nie martwię się o uszczelkę smoka olejowego. Autko na pewno nie jest nudne, a że się psuje wiadomo jak każde autko którym się jeździ. Oby jeździło jak najdłużej, na razie zapowiada się całkiem nieźle. Kupiłbym jeszcze raz uwzględniając powyższe informacje.
Nie sprawia problemów, brakuje trochę mocy, późno bierze turbo
Chodzi ciutke ciezko. Ale ogólnie jest ok precyzyjnie i nie zgrzyta, przełożenia się duże
Mega Sztywny pewnie się prowadzi , bezawaryjne zawieszenie
Duży plus blacha prezentuje się pięknie. Na kancie drzwi kierowcy znalazłem mały zalążek rdzy
Widoczność jest normalna jak w niskich autach typu sedan czy kombi
Jest dostatecznie dużo schowków uchwyty na kubek rowniez. Na telefon tylko zabrakło
Chyba normalnie, szyby trochę parują jesienią
Pomimo dużych gabarytów nie ma za wiele miejsca z tyłu jest poprawnie, dla wysokiej osoby z fotelikami z tyłu obi się nie wygodnie
Szału nie ma na autostradzie czuć opływowość i do 140 jest cicho ale na postoju wiele się usłyszy
Jeszcze poważnej awarii nie miałem więc koszty są małe
To duża zaleta tego auta, które notabene jest solidne
Raczej okej Insignian lubi się od czasu do czasu popsuć, lecz nie było tak żebym staną
Nie było
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 CDTI ECOTEC 130KM 96kW