Silnik, zawieszenie, wykończenie na 5 plus, 4 za ilość miejsca z tyłu. Nadwaga auta w porównaniu z konkurencją daje przewagę na szybko pokonywanych zakrętach. Auto bardzo dobrze trzyma się drogi. Nie pływa jak konkurencja przy prędkości od 180 km/h wzwyż. Przy 230 km/h nie ma obawy o trzymanie na asfalcie, wszystko pod kontrolą. Natomiast minus za większe zużycie paliwa niż konkurencja. No ale prawie 200 KM swoje musi spalić. To moja 3 Insignia. Wcześniej po kilka miesięcy miałem 130 KM i 160 KM ale dopiero ta daje frajdę z jazdy :)
Bardzo dobry silnik, bardzo fajnie wkręca się na obroty a podwójne turbo ciągnie od dołu. Wg mnie głośniejszy niż np 2.0 HDI. Dlatego minus za hałas.
Precyzyjna i bez zastrzeżeń. Tylko manualna skrzynia. Automat zamula i nie daje rady przy takiej mocy. Szkoda kupować automatu. Lepiej już inną markę.
Rewelacja. Bardzo dobre trzymanie się drogi. Duże prędkości i zakręty idealnie stworzone dla Insigni. Waga auta powoduje że nie buja nim i nie przechyla się na łukach, przez to czuć pewność w prowadzeniu. Lepiej niż u konkurencji.
Tylko trochę za mało miejsca z tyłu ale ja i tak jeżdżę z przodu więc nie narzekam :)
Dla mnie bardzo dobrze. Parkowanie wspomagają czujniki z przodu i z tyłu.
Wszystko pod ręką.
Grzeje i chłodzi jak trzeba.
Z przodu wystarczająco a z tyłu wysokim pasażerom trochę brak miejsca na nogi. Żona i dziecko z tyłu nie narzekają. Dla mnie trochę za mało a mam 183 cm.
Zawieszenie ciche. Silnik trochę głośniejszy niż np 2.0 HDI
Normalne koszty materiałów eksploatacyjnych.
Nie kupowałem nowej ale tańsza w zakupie niż VW Passat, Skoda Superb, Mazda 6 ale droższa niż Ford Mondeo, Citroen C5, Peugeot 508. Dla mnie ok.
160 tys km i brak usterek, drobnych i większych. Czytałem kiedyś na jakimś forum że Insignie są problemowe. Wg mnie chyba takie po wypadku i źle naprawione.
brak poważnych usterek
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 CDTI BiTurbo ECOTEC 195KM 143kW