: Mimo 300k+ przebiegu, zawieszenie fenomenalnie się spisuje, najbardziej to mnie zaskoczyło.
: Karoseria wypadła w moich oczach najsłabiej :( Gdyby nie blacha, to opel by o niebo lepiej wypadł.
Dałbym wyższą ocenę gdyby nie karoseria. Auto z Polskiego salonu, 2012 rok, a rdza wyszła na progu, drzwiach, błotniku oraz dachu. Jak dla mnie tragedia... Dobrze, że ogarnąłem to bez kosztów. Ponad 60k przejechane w 2 lata, ale jak na moje to ocena między 3.5/4.0. Koszty eksploatacji nie są najgorsze, ale szczerze mówiąc podchodzi pod premium :(
Silnik wypada bardzo dobrze, w trasie nie boje się wyprzedzić tira czy parę aut, jak dla mnie wystarczająca moc.
Do skrzyni biegów F40 nie mam co się przyczepić, mimo 300k+ na blacie to działa bardzo dobrze.
Bardzo dobrze wypada w moim odczuciu, jedynie przy wyższych prędkościach w zakrętach jest średnio, ale nie będę taki okrutny w ocenie :)
To jak dla mnie najsłabszy element Insignii... Opisałem wyżej co i jak z karoserią, dla mnie to nie do pomyślenia. W porównaniu do Renault z 2009 roku, gdzie nawet zalążka rdzy nie ma, to tutaj w oplu plaga.
Widoczność jest okej, trzeba się przyzwyczaić, jedynie tylna szyba wypada średnio, ale kwestia przyzwyczajenia.
Dla mnie wystarczająca, większość jeżdżę sam, ale w 4 osoby jest komfortowo, nikt nie narzekał. Dla rodziny 2+2 może być mało miejsca, natomiast dla mnie jako osoby bez dzieci to okej :)
Czasami działa bardzo dobrze, natomiast czasami nie jestem w stanie jej zrozumieć. 20 stopni w kabinie a gorąco jak diabli, a czasami ta sama temperatura i zimno :D (porównuje te same temperatury i warunki na zewnątrz)
Dla mnie - kierowcy niczego nie brakuje, 182cm wzrostu, miejsca mam dużo, nikt z pasażerów nie narzekał. W 5 osób jazda może być męcząca na 100%
Przy wyższych prędkościach 120/130+ jest głośno, ale nie jeżdżę praktycznie szybciej, także dla mnie wystarczająca
W porównaniu do audi a4 b9, to opel wypada słabo. Praktycznie te same koszty utrzymania co audi.
Opel w stosunku do ceny moim zdaniem wypada bardzo dobrze, oferuje dużo, a cena nie jest z kosmosu. Dobre światła xenonowe, fajne bajery itd
Nie przytrafiło mi się przez 2 lata zbytnio dużo drobiazgów, natomiast jakieś były. Typu zawieszające się radio, wyskakiwanie błędu z awarią pojazdu, natomiast były to drobne usterki, które dało się szybko usunąć.
Dodam, że nie wziąłem mega super, hiper wyposażonej sztuki, bo nie lubię tyle bajerów mieć, później walczyć z tymi elektrycznymi usterkami to nie dla mnie :P
Podczas całego użytkowania nic nie stało się poważnego, mimo przebiegu już ponad 300k. Tutaj jestem zaskoczony o dziwo :) Auto nigdy nie wracało na lawecie, ani nie jechałem trasy z usterką do mechanika.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 CDTI ECOTEC 160KM 118kW