: Elastyczność i umiarkowane zużycie paliwa.
Bardzo fajny i przyjemny samochód. Pojazd fantastycznie sprawdzający się w dłuższych podróżach. Podróże rzędu ok. 2 tysięcy kilometrów jednego dnia nie były wielkim problemem. Średnie spalanie w trasie to 6,5 l/100km (autostrady do 130km/h) Minusy to przede wszystkim widoczność do tyłu i na boki w "martwej strefie", ale wynika to z linii / stylizacji pojazdu dla której to kiedyś go kupiłem ;-) Moment obrotowy 350 daje możliwość sprawnego przyspieszania bez zbędnego mieszania dźwignią. Mam jasną tapicerkę - trzeba czyścić i dbać. Zawieszenie pojazdu nie naprawiane i sprawne mimo przebytych praktycznie 200 tysi . Silnik dość głośny, ale niezbyt uciążliwie i w trasie do 120 nie przeszkadza. Niestety uszczelkę smoka pompy oleju trzeba wymieniać co jakiś czas ( ok. co 4 - 5 lat) Silnik czasem ma tendencje do pocenia się przy podstawie filtra oleju, ale to do ogarnięcia. Zestaw sprzęgła i dwumasa wymieniona przy przebiegu 160 tysi . Przy 180 tysiach przebiegu też trzeba było uszczelnić pompę wysokiego ciśnienia. Przy tym przebiegu czyszczony kolektor dolotowy i EGR. Klapki w dobrym stanie. Rozrząd wypada wymieniać co 150 tysi, ja wymieniłem ciut wcześniej. W zasadzie odpukać bezawaryjna jazda. Olej GM zwykle wymieniany co 10 - 15 tysi. Moim zdaniem ładny i spory pojazd za takie pieniądze i do tego z tak stosunkowo niewielkim spalaniem. Model z tym silnikiem ma bezawaryjną skrzynię. Aby nie było problemu z cofaniem z uwagi na widoczność do tyłu założona kamera cofania. Po mieście więcej niż 9,5 nie spalił ( Warszawa).
trochę głośny, ale nie jest to jakiś większy problem.
ok.
Bardzo poprawny i sprawdzający się w trasie. Niestety do MB i Audi się nie umywa. Nie ma co jednak narzekać.
Bardzo ładna i nie rdzewieje.
Widoczność do tyłu za to słaba
Poprawna
Całkiem nieźle
Na cztery osoby bardzo dobrze
Po prostu dobre
Jak na ten segment........ i biorąc pod uwagę zamienniki oraz serwis nieautoryzowany jest dobrze.
bardzo dobrze
Wszystko usuwane w dogodnym czasie i nie było nic co wymagałoby nagłej interwencji
nigdy nie zawiodła
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 CDTI ECOTEC 160KM 118kW