Ocena kierowcy - Opel Insignia I Hatchback

dominik, 14 lat temu
Silnik 2.0 CDTI ECOTEC 160KM 118kW
Rok produkcji 2010
Opel Insignia I Hatchback 2.0 CDTI ECOTEC 160KM 118kW 2008-2013 - Oceń swoje auto
Silnik : 350 NM naprawde daje rade na autostradzie . i przy 180kmh pali tak 8.5 litra
Plusy: Fajna linia - naprawde ladne auto. Mocny i ekonomiczny silnik, spory bagaznik, dobre zawieszenie Minusy: skrzynia za slaba jak na ta klase auta, slabe audio, matarialy w srodku troszke tanie
silnik pracuje ok. dobrze sie zbiera ale do silnikow Peugota, Mazdy jesli chodzi o kulture pracy jeszcze mu brakuje.
Mam porownanie z Mazda i i Insignia wypada slabiutko. Skrzynia troche niedokladna i jakby zgrzyta. Lepiej niz Vectra ale do Mazdy daleko.
nie mialem wczesniej auta tak dlugiego wiec nie mam porownania ale wydaje mi sie OK. tylko poprzeczne nierownosci troche mocno czuc
szerokie słupki niestety powoduja ze widocznosc jest niezadobra.
wygodne fotele. panel dobrze skomponowany i przejrzysty. komputer i nawigacja troche trudna w obsludze. mam audio w wersji 800 i jest niesamowicie slabe.spore schowki w drzwiach.
na razie jezdzilem tylkow lecie i klima jest OK.odwilgacanie przedniej szyby dziala blyskawicznie
z przodu jest OK. z tylu raczej dla niewysokich.
do 160kmh mozna spokojnie rozmawiac
nie jestem ekspertem od oszczednej jazdy. moj codzinny mix to autostrada -140/160 kmh. poza miastem do 130/140 kmh i duzo wyprzedzania ciezarowek plus troche miasta = srednia nieco ponizej 6l/100km
gdyby nie to ze to firmowe... sam bym za te pieniadze kupil Mazde 6
na razie nic