: DERMA na siedzeniach jak w Fiatach 125p i 126p
Auto bardzo średnie w swojej klasie. Opel twierdzi, że tym modelem otwiera nową erę jakości swoich aut. Szkoda, że to tylko slogan reklamowy. Insignia mocno odstaje pod względem jakości wykonania np. od aut z grupy VW. Tym samym potwierdza, że to tylko OPEL - ładne, ale słabe jakościowo auto, ze średnią trakcją na drodze. Szczerze nie polecam. Przypuszczam, że po kilku latach przy odsprzedaży utrata wartości będzie bardzo duża.
W miarę elastyczny i oszczędny. Jak na 160 KM to rewelacji w przyspieszeniu nie ma.
Jest ok. Trochę zbyt długie skoki lewarka
Na zakrętach spisuje się średnio - dla mnie zbyt miękko zestrojone zawieszenie. Taki troche ponton na kółkach.
Do przodu ok. Do tyłu bardzo słabo.
Jest lepiej niż w Vectrze, ale do perfekcji sporo brakuje. Zbyt mało schowków.
Climatronic jest ok.
Miejsca na 4 osobową rodzine jest wystarczająco. Jest też w miarę wygodnie.
Dla mnie mogłoby być znacznie lepiej. Niby opływowa sylwetka, a szum powietrza słychać bardzo.
Spalanie ok. Koszty serwisu za wysokie w stosunku do jakości jaką prezentuje.
Z cenę zakupu Insigni można na rynku kupić znacznie lepsze auto japońskie lub niemieckie z grupy VW.
Tutaj totalna porażka!!! Odpadają chromy z klamek wewnętrznych i zewnętrznych. W trakcie jazdy zapalają się kontrolki, po czym same gasną, a komputer podobno niczego nie rejestruje!!! W serwisie byłem kilkanaście razy. Hitem jest DERMA na fotelach - po dłuższej podróży w słoneczne dni tyłek i spodnie są całe mokre!!! Jak kupowałem twierdzili w salonie, że to skóra. Zapomnieli dodać, że ekologiczna, czyli zwykły plastik!!!
Dwa razy poprawiano coś w silniku - zaczął niemiłosiernie klekotać i wyć.
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 CDTI ECOTEC 160KM 118kW