Auto ma niebanalna sylwetke,ktora wyroznia sie wsrod aut tego segmentu.Jedynym zastrzezeniem jest slaby i paliwozerny silnik.
Silnik radzi sobie dobrze na miskich biegach.Jednak przypieszenie z 80 kmh do 120 trwa wieki-nawet mimo redukcji biegu.Silnik zdecydowanie za slaby.Jadac na tempomacie na 6 biegu z kompletem pasazerow przy 120 kmh czuc jak sie muli przy byle jakim wzniesieniu.
Chyba jeden z najbardziej udach elementow w insigniu,chodz czasami wteczny trzeba mocniej wcisnac.Beigi dobrane dobrze-sa nie za krotkie,ani nie za dlugie,
Czuc komfort.Insigna dobrze sie czuje na autostradzie jak i na kretych gorzystch drogach
Niestety to jest bolaczka insigni.Lusterka sa troche za male,poza tym nierozumiem dlaczego w insigni jest montuja standardowo kamery cofania(jak jest w primerze) lub chociaz czujnikow cofania.W tej klasie i rozmiarze samochodu jest to niewybaczalny blad!Skutkuje to tym ,ze parkowanie a'la koperta to niezly wyczyn -nierzadko polaczony z "pocalowaniem" auta sasiada
Niestety i i tu sie panowie z opla nie popisali.Moja insygnia ma bardzo maly wswietlacz-moze to i nie wada,ale w 5 letnim aucie tej klasy to jest poprostu kpina.Kolejnym mankamentem jest to,ze wycieraczki po odlaczeniu zaplonu nie wracaja do do normalnego polozenie...tak mialem z polonezie 20 late temu...Nie rozumiem dlaczego klimatyzacja uruchamia sie razem z silnikiem.
Dobrze grzeje,dobrze chlodzi...lecz jest problem z parowanie tylnych szyb i dziwi mnie to,ze ciagle ta usterka w autach wystepuje
Tego insigni nie mozna odmowic.Jest komfortwo.
Rowniez jest dobrze.Dobrze tlumi nierownosci na wiejskich drogach jak i na autostradzie.
silnik 1.6 i spalanie 10 litrow na 100 to troche za duzo.W trasie mozna zejsc do 7.8,ale i tak to nie jest jakims rewelcyjnym wynikiem.Nie naprawiam auta z ASO,czesci w normalnej cenie
Auta tansze od passata ,ale przewyzsza je.
Cos klekocze przy odpalaniu na zimno.Nikt za bardzo nie moze dojsc co to jest...a ja nie mam czasu na wymiany polowy silnika...jak strzeli to naprawie
nic sie poki co nie zepsulo
Opel Insignia I Hatchback 1.6 Twinport ECOTEC 115KM 85kW 2008-2011