Ocena kierowcy - Opel Insignia I Hatchback Facelifting

Łuki, 6 lat temu
Silnik 1.6 Turbo ECOTEC 170KM 125kW
Rok produkcji 2014
Okres użytkowania: 1 rok
Opel Insignia I Hatchback Facelifting 1.6 Turbo ECOTEC 170KM 125kW 2013-2017 - Oceń swoje auto
Układ elektryczny
Samochód dobry i wart swojej ceny. Słyszałem różne opinie ale wygrały własne doświadczenia z tym autem (auto służbowe do delegacji z tym że tam był diesel). Póki co jest ok. Użytkowany przez 13 miesięcy. Przebieg zrobiłem co prawda mały bo nieco ponad 12000 ale w tym okresie nie stało się kompletnie nic. Wymiana oleju i filtrów i znowu jazda. Oby tak dalej. Trochę sporo pali ale cóż z tym się liczyłem.
Dobre przyspieszenie. Choć jak się go przeciąga to i wir w baku:) ogólnie jeżdżę dość spokojnie więc silnik nie ma trudnego życia. Póki co bezawaryjny. Trochę czasami drży na wolnych obrotach.
Działa poprawnie ale czasami jakby mało płynnie. Kilka razy był problem z zasprzegleniem 2,3. Wysokie biegi wpadają bez zarzutu
Wszystko ok. Przyjemność z jazdy bardzo duża.
Póki co wszystko wspaniałe.
Tylna szyba bardzo mała plus mi osobiście przeszkadzają boczne słupki. Jakość wyjątkowo przesłania ja mi szybę pasażera.
Wszystko pod ręką. Jakbym miał już na coś narzekać to na ulokowanie portu USB w podłokietniku zamiast na desce.
Czytałem że u innych działa dziwnie. U mnie póki co wszystko działa tak jak ja chce :)
Komfortowo.
Nie jest tak cicho jak oczekiwałem.
Koszty paliwa spore inne aspekty ciężko ocenić skoro jeszcze nic nie naprawiłem.
Dziwne działanie start stóp. Na początku wyłączyłem ta opcje po włączeniu silnika. Obecnie w zasadzie rzadko się włącza. Kwestia niedoladowanwgo akumulatora czy usterki. Nie wiem. Nie dociekalem. Sprawdzę na przeglądzie w ASO.
Póki co brak

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.6 Turbo ECOTEC 170KM 125kW [l/100km]