Ocena kierowcy - Opel Insignia I Hatchback Facelifting
Przebieg:
36 tys. km
Okres użytkowania:
1 rok
: Silnik cichy i oszczędny.
Samochód spełnia moje oczekiwania. Jest ładny, komfortowy, Materiały wykończeniowe wysokiej jakości. Ładnie zaprojektowane wnętrze. Auto zakupiłem z przebiegiem 20000km jestem bardzo zadowolony z wybranego silnika jakim jest 1.6 TURBO. Cichy, ekonomiczny. Uważam, że był to bardzo trafiony zakup.
Silnik bardzo cicho pracuje w przeciwieństwie do diesla, jest dość dynamiczny i elastyczny brak jakichkolwiek drgań. Co do spalania to w zależności od stylu jazdy potrafi być bardzo oszczędny (7L/100 km) lub paliwożerny (12L/100 km).
Skrzynia biegów pracuje bardzo precyzyjnie. System podpowiada włączenie wyższego biegu - wskaźnik ekonomiczny służący obniżeniu spalania.
Doskonale trzyma się drogi. Prowadzenie bardzo pewne niezależnie od warunków na drodze, przy prędkościach autostradowych jak i w warunkach miejskich auto prowadzi się pewnie i stabilnie.
Nieco mniejsza tylna szyba ogranicza nieznacznie widoczność - można się przyzwyczaić.
Dla mnie wszystko jest na swoim miejscu. Bardzo wygodna pozycja za kierownicą, świetnie wyprofilowane fotele.
Klimatyzacja jak i ogrzewanie działają bez zarzutu.
Miejsca z przodu jak i z tyłu jest pod dostatkiem jak na moje oczekiwania.
Duży plus za wyciszenie żadnych zbędnych odgłosów w aucie.
Spalaniem jestem mile zaskoczony. Przeglądy w ASO Opel są tańsze niż się spodziewałem.
Uważam że jak na taki samochód i wyposażenie - super.
Posiadam samochód od roku i przy przebiegu 36000km nie było żadnych usterek - oby tak dalej.
- zużycie paliwa dla silnika 1.6 Turbo ECOTEC 170KM 125kW