Ocena kierowcy - Opel Frontera A Standard

mpalusz@gazeta.pl, 19 lat temu
Silnik 2.4 i 125KM 92kW
Rok produkcji 1993
Opel Frontera A Standard 2.4 i 125KM 92kW 1991-1995 - Oceń swoje auto
Chyba nieco powyzej przecietnej, szalu nie ma ale auto ma juz swoje lata i nalezy byc tego swiadomym ja mimo wszystko jestem zadowolony
Silnik troche za slaby jak na taki samochod, przez co wyprzedzanie trwa dlugo, ale na bezdrozach w zupelnosci wystarcza
Zbyt dlugie ruchy lewarkiem
Auto jest twarde i troche malo komfortowe (z tylu resory), w czasie szybkiej jazdy chodzi na boki ale to chyba kazde wysokie auto, brak abs-u zmniejsza bezpieczenstwo za to zawieszenie jest solidne i wytrzymale
Siedzi sie dosyc wysoko widocznosc dobra, do tylu troche przeszkadza kolo ja mam po srodku moglo by byc z boku
Deska rozdzielcza troche archaiczna moze nawet lekko smieszna, wnetrze nieco plastikowe
Bardzo szybko sie nagrzewa zwlaszcza docenia sie to zima
Z przodu miejsca duzo z tylu tez jest dobrze no i bagaznik tez niemaly po zlozeniu tylnych siedzen mamy prawie 1800 litrow a przed 520l w wersji 5d a na dachu relingi
Powyzej 100 zaczyna sie robic glosno od szumu powietrza, silnik halasuje w normie
Tu ciezko powiedziec bo nie eksploatowalem innych terenowek, ale jezdze na gaz i da sie zniesc, w zimie w jezdzie 60% miasto 40% trasa wychodzi kolo 15 litrow gazu
Jezeli ktos ma domek na wsi gdzie nie ma dobrej drogi dojazdowej albo lubi duze samochody i jazde poza szosa powinien byc zadowolony ze wzgledu na dosyc dobra cene
Tez ciezko powiedziec ale gdy je kupilem musialem naprawic lampke te nad kierowca i wycieraczki
Tu tez ciezko cos napisac ze wzgledu na zbyt maly staz, przejechalem na dzien dzisiejszy 10000 km i poki co nic a z tego co wiem ceny czesci zamiennych sa dosyc niskie i nie ma z nimi problemu

LPG - zużycie paliwa dla silnika 2.4 i 125KM 92kW [l/100km]

13,3