: Doskonałe trzymanie w zakrętach, stabilność podczas jazdy z prękościami 160-180 km/h.
Silnik trochę zbyt słaby w porównaniu do corsy c z identycznym motorem to porażka.To auto słabo przyspiesza, jak chcesz wyprzedzić to niejednokrotnie z 5 trzeba redukować do 3 i mocno uważać czy zdążysz.Elastyczność bardzo przeciętna.Kultura pracy jak odkurzacz.
Skrzynia pracuje dość dobrze chociaż przy wrzucaniu 5-ki trochę \"haczy\".
Zawieszenie w miarę chociaż u mnie po 50.000km wymieniono łączniki stabilizatora.Jak na małe auto dobrze trzyma w zakrętach.Jazda terenowa nie jest mocną stroną corsy d.
Mój van nie szyb bocznych z tyłu więc \"masakra\" przy cofaniu.Do przodu jest ok.
Szału nie ma ale wszystko na swoim miejscu.
Wentylacja wnętrza w porządku chociaż podczas deszczu noże być problem z parowaniem przedniej szyby \"brak klimy\".Ogrzewanie jest spoko chociaż u mnie na początku wymieniono pokrętło od ustawień pozycji nawiewu bo coś pękło.
W Vanie ogromna ilość z przodu .Mam 191cm a fotel odsuwam na 2/3.
Trochę głośnawy przy przekroczeniu 80km/h urok vana.
Przy dynamicznej jeździe potrafi spalić nawet 9l.Ogólnie w trasie jeżdżąc spokojnie można zejść poniżej 7l.
Skrzywione listwy przy oknach w tapicerce drzwiowej , łączniki stabilizatora, 3 razy wymieniałem przednią szybę z czego raz sama pękła na mrozie.
Nie było poważnych usterek uniemożliwiających jazdę.
- zużycie paliwa dla silnika 1.2 Twinport ECOTEC 85KM 63kW