Ocena kierowcy - Opel Corsa D Hatchback

Okres użytkowania: 1 rok
Opel Corsa D Hatchback 1.3 CDTI ECOTEC 90KM 66kW 2006-2011 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
Inne : dynamiczny silnik
Inne : przestrzen dla pasazera i kierowcow
Wizualnie auto wymiata, zwłaszcza moje w edycji irmschera, auto sztywne, w zakrętach leci jak gokart, jest bardzo zwinne i przyklejone, niestety jest jego ogrom wad... Być może wadliwy silnik, być może trafny egzemplarz
Niestety, na tym się zawiodłem, zaleta jest taka że jest bardzo ekonomiczny (miejskie spalanie 5.3/100 w dzisiejszych czasach to mało) ale musiałem wymienić łańcuch rozrządu, co nie jest tanim kosztem, całą chłodnicę wraz z napełnieniem od klimy, i wtryski, co zostawiło mój portfel grubo z tyłu
ogromna zaleta, skrzynia nie chodzi lekko a z takim mini oporem, przez co auto prowadzi się jak rajdówka, aż chce się zmieniać te biegi, poza tym skrzynia 6 biegowa - ogromna zaleta pozwala zaoszczędzić paliwa w trasie
auto nie jest komfortowe, na zawieszeniu irmschera jest twardo, niesamowicie, z felami 16stkami co na to auto jest duże owiele gorzej sie prowadzi po nierównościach itp, nie wiem jak w zwykłej
daje jedną gwiazdkę gdyż karoseria to jest ogromny mankament tego auta, jest beznadziejna, elementy korodują, zwłaszcza przednia maska, FATALNIE
widoczność jest dobra, troche słabo z tylnej szyby, ale zależy dla kogo, ja mam 182 cm wzrostu i jest okej, gorzej z niskimi
opel jak to opel, plastikowo ale estetycznie, mi sie podoba + mam bogate wyposażenie
slabo chodzi, po 2 wymianach czesto sie wspolczynnik pier... :)
duże zaskoczenie, sporo, 4 osoby jadą bez problemu, nawet na upartego 5 sie wcisnie, w końcu auto 5 osobowe, ale auto naprawdę się sprawuje nieźle
jak na auto tej klasy jest serio okej
nie jest latwo, ale jak to mowie zalezy od portfela rozrzad 1500 wtryski 2 chlodnica 700 a auto za 12 tys, 1/3 wartosci auta to serwis
jak za 12k auto to warto, ale polecam trafny egzemplarz
drobiazgow nie bylo nigdy
rozrzad, chlodnica etc, tak jak wczesniej wymieniałem

On - zużycie paliwa dla silnika 1.3 CDTI ECOTEC 90KM 66kW [l/100km]

5,6