Ocena kierowcy - Opel Corsa D Hatchback

Piotrek, 17 lat temu
Silnik 1.2 Twinport ECOTEC 80KM 59kW
Rok produkcji 2006
Okres użytkowania: 1 rok
Opel Corsa D Hatchback 1.2 Twinport ECOTEC 80KM 59kW 2006-2010 - Oceń swoje auto
Jak na 1.2 to całkiem przyjemnie chodzi przynajmniej w wersji twinport.
Biegi wchodzą gładko i sprawnie. Po prawie 35 tysiącach odpukać puki co nie ma ze skrzynią najmniejszych kłopotów
Rewelacja ktoś tu napisał że Corsa przy 130 na prostej drodze "tańczy" BZDURA. Przy 180 trzyma sie rewelacyjnie
Szeroko rozstawione boczne lusterka wymagają wyczucia ale bardzo polepszają widoczność
Z niektórymi detalami mogłoby być lepiej. Chociażby włączniki kierunkowskazów i wycieraczek fajnie byłoby mieć nowe a nie takie jak w Corsie B. Jest jeszcze pare podobnych detali ale ogólnie sie nie czepiam
Bezproblemowo a jeszcze jak się odpali klimę to wogóle nie ma o czym mówić
Mam 193cm wzrostu i za mną już nikt nie usiądzie ale mnie jest wygodnie
Za głośno wcale nie jest. Do cholery to nie jest Mercedes
Wersja twinport moim zdaniem bardzo się sprawdza zarówno na trasie jak i w cyklu miejskim trzeba tylko pamietać ze mamy jajko pod stopą i tyle. Jak sie już bujniemy to możemy spokojnie 100-110 grzać jeśli chcemy szybciej to niestety Corsina ma kaca i chleje troche więcej
Cena jest co prawda trochę wysoka bo za moją czarną przyjaciółkę dałem 58900 ale trzeba dodać że jest w wersji Cosmo ma 4 airbagi kurtyny boczne ABS ESP Radio fabryczne z mp3 sterowane z kierownicy, elektryczne szyby, alufelgi 15, metalic, elektr lusterka,halogeny, klimę i wogóle jest miła. Fajna z niej laska
Jak do tej pory jestem zadowolony nigdzie mnie nie zawiodła czy to w jezdzie po Łodzi czy na trasie w Polsce czy podjeżdzając pod lodowiec w Hintertuxie. Przy -30 zapala jak nigdy nic i wogóle super

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.2 Twinport ECOTEC 80KM 59kW [l/100km]

7,3