Ocena kierowcy - Opel Corsa D Hatchback

łukasz, 14 lat temu
Silnik 1.2 Twinport ECOTEC 80KM 59kW
Rok produkcji 2008
Okres użytkowania: 1 rok
Opel Corsa D Hatchback 1.2 Twinport ECOTEC 80KM 59kW 2006-2010 - Oceń swoje auto
Inne : zero awaryjnosci i to ze sie przywiazalem do mojej crostki. kupił bym ja jeszcze raz ale wersii OPC.
mam wersie 3drzwiowa i nadaje sie tylko dla pary albo kawalera na nocne wypady do kolezanek;) co do mocy to tylko dla kierowcy o spokojnym charakterku.
demon przyspieszenia to nie jest,ale jak sie cierpliwie poczeka to 190km/h wyciagniemy. a do sety to w jakies 13 sek :/ w sumie zle nie jest. to jest tylko 1.2
nad wstecznym czasami trzeba popracowac ale nie ma tragedii.
jeszcze ani razu nie wyrzuciło mnie z zakrętu a lubie w nie szybko wjezdzac.
widoczność jest bardzo dobra lecz nie kidy przeszkadzają przednie słupki,ale idzie sie przyzwyczaić.
dla mnie jest ok chociaz po pasy troszke za daleko siegac trzeba.
na ilosc miejsa z przodu nie wolno narzekać ale z tyłu to mozna w dlugiej trasie skurczu dostac. dla nas wystarczajaco bo jest na tylko dwoje.
jak stoje na skrzyzowaniu to czasami mysle ze zgasl,nawet przy 100ówce jest przyzwoicie, 130/h juz mruczy,160/h fajny ryk,cos jak porsche startujace na 3/4 mili;)
szcerze miasto normalna jazda 8-9 litrow, na trasie 120h nie wskakuje pow 5litrow.mysle ze czalkiem przyzwoicie jak na tak maly motor do wagi calosci.
mysle ze nie jest zle ale... no dobra troszke za drogi.
jeszcze nic nie nawalilo,tylko zarówka sie przepalila.
nic,paliwko i do przodu. odradzam serwis aso opel!!! i nie komentuje bo szkoda pisania.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.2 Twinport ECOTEC 80KM 59kW [l/100km]

6,7