Ocena kierowcy - Opel Corsa D Hatchback 5d Facelifting
34 tys. km
Okres użytkowania:
4 lata
Nie kupiłby ponownie
: chyba całokształt, auto jest bardzo przyjemne i gdyby nie to spalanie to bez wahania kupiłbym je jeszcze raz.
Ogólnie przyjemne autko.
jak narazie nic się nie psuje, leje paliwo i na razie tyle.
byłoby doskonale gdyby był ten 6ty bieg, bardzo go brakuje na autostradzie.
układ kierowniczy jest troszeczkę nieprecyzyjny ale da się przyzwyczaić.
tutaj opel naprawdę się postarał i nie mam się do czego przyczepić.
wszystko na miejscu i łatwo dostępne.
nagrzewa się bardzo szybko w chłodniejsze dni ale zimą już trochę to trwa, co do klimatyzacji to latem daje rade ale mogłaby być wydajniejsza. Przy dużych upałach po prostu nie wyrabia.
miejsca z przodu jest pod dostatkiem a mam 185cm wzrostu, z tyłu już jest gorzej i 3 dorosłe osoby będą raczej ściśnięte.
prz 120+ w aucie robi się po prostu głośno, słychać szum opon, wszystkie nierówności, a radiem trudno jest to nadrobić.
Spalanie tego samochodu to jakaś kpina... jazda w nocy prędkość 100-100km/h 3-4 raz złapało mnie czerwone światło. Trasa z Jastrzębia-Zdróju do Mysłowic, jakieś 75km i spalanie realne to 7.3 litra, mierzone na stacji. Nie mam pojęcia jak trzeba jeździć żeby osiągnąć spalanie choćby zbliżone do katalogowego. W mieście gdzie co chwile się rusza to nawet nie ma co marzyć o spalaniu poniżej 6-7l. na Autostradzie jak sobie dość mocno pozwolimy to można spokojnie zauważyć jak wskazówka poziomu paliwa leci w strone rezerwy.
Auto kupiłem za stosunkowo małe pieniądze. Nic nie trzeszczy a materiały są dobrej jakości. Nie wiem jak w innych egzemplarzach ale w mojej corsie kierownica bardzo łatwo się rysuje i nie wiem czy to od zegarka czy może wada fabryczna.
jak do tej pory brak jakichkolwiek usterek.
na chwilę obecną bezawaryjna.
- zużycie paliwa dla silnika 1.2 Twinport ECOTEC 85KM 63kW