Auto bardzo ekonomiczne i najtańsze w utrzymaniu z pośród jakichkolwiek innych marek. Silnik to najlepsza jednostka do tego modelu. Nie trzeba zakładać instalacji lpg , a koszty jazdy po mieście to 18-20 zł mi ten silnik spala maks 5l z klima itd w trasie 3,5 l auto wspaniałe. W tym momencie najlepiej kupować z przebiegiem realnym powyżej 200 tys gdzie wszystko będzie już powymieniane czyli dwumas , olej w skrzyni , pompa wtryskowa itd itd turbina w tym aucie się nie psuje rozrządu nie ma na pasku , także koszty utrzymania wtedy zerowe, najlepiej kupować jakiś starszy rocznik np 2004-2005 ale doinwestowany bo co z tego ze za te same pieniądze kupi się 2006 ale trupa albo od handlarza . CORSĘ C TYLKO OD PRYWATNEJ OSOBY W ŻYCIU OD HANDLARZA ! Prywatnie auto jestdoinwestowane i poszanowane. Corsa c z 1.3 cdti jest dla każdego ja robię miesięcznie Ok 1300km i kosztuje mnie to 215 zł na miesiąc ! Wszystkie części tanie jak barszcz oprócz dwumasy i pompy wtryskowej . Najlepiej kupić wersje z climatronikiem bo klima ręczna w corsie to porażka i nędza , non stop się zacina , climatronik jest dopracowany i działa świetnie . Polecam serdecznie i z czystym sumieniem silnik 1.3 cdti i ogólnie corsę c No to naprawdę niedoceniany samochod a jest idealny ;)
- zużycie paliwa dla silnika 1.3 CDTI ECOTEC 70KM 51kW