Ocena kierowcy - Opel Corsa C

sebastianASDADASD, 12 lat temu
Silnik 1.3 CDTI ECOTEC 70KM 51kW
Rok produkcji 2006
Opel Corsa C 1.3 CDTI ECOTEC 70KM 51kW 2003-2006 - Oceń swoje auto
Silnik : spalanie, kultura pracy, jak jade sam to i dynamicznosc znosna, ale i 7 osob i ich bagaze razem pociagnie (60km trasa)
Zawieszenie : nie jest awaryjne tylko twarde a to roznica, na naszych drogach zepsuje sie szybciej bo to nie drogi tylko gowno
ocena 4/5 bo ma turbodziure ale tak to cichy, bezawaryjny, mniej od niego pali tylko audi z tym swoim malym dieslem tez, ma 4 cylindry a nie 3 wiec jadac samemu od 0-160 ciagnie caly czas
daje 5/5 bo awarii zadnych nie mialem przez prawie 3 lata uzytkowania ale nie wiem jak skrzynia moze byc awaryjna jezeli sie jezdzi normalnie a nie katuje :O
zawieszenie jest twarde, a to bardziej minus niz plus. gdybysmy mieli drogi jak w niemczech to super sprawa (a podejrzewam produkowany byl wlasnie na niemieckie drogi a nie na te nasze zalosne) prowadzi sie super na zakretach itp ale na dziurach caly skacze (maly samochod z twardym zawieszeniem - normalka)
5/5
super, bez problemu w samochodzie moze zrobic sie goraco, ale i zimno i momentalnie nie ma pary na szybach
4/5 ale to samochod z klasy aut malych, inne samochody z tej klasy maja mniej miesca wiec na swoja klase dobrze
3/5 bo silnika nie slychac wogole ani przy 10km/h ani przy 160 km/h ale odbieram punkty bo zawieszenie strasznie twarde i slychac kazdy dolek (denerwujace)
bardzo dobrze, firma opel przeglady normalne, nie najtansze nie najdrozsze, pali 4 na trasie (90km/h) a 5.3 w miescie (dynamiczna jazda tylko do 80km/h) czesci tez tanie jak wiadomo
4/5 nic mi sie nie psuje jezeli normalnie to uzytkuje, jak przegniesz pale to i mercedesa zepsujesz
uzytkuje 3 lata i tylko odkrecilo sie samo kolo od alternatora i spadl pasek, ale spadly do komory silnika i mechanik mi to za 20 zl przykrecil i jezdze 10tys km po tej robocie :)

On - zużycie paliwa dla silnika 1.3 CDTI ECOTEC 70KM 51kW [l/100km]

4,5