: Stosunek pojemności do osiągów oraz stosunek spalania do osiągów
Auto tanie i dobrze skonstuowane
Silnik naprawde super. Dynamiczny już od niespelna 2000 obrotów wyrywa do przodu, a zarazem oszczędny, jeżdze raczej trasami miejskimi i zawsze mieszcze się w 5l. Chociaż mógłby lepej palić, dosyć długo piłuje zanim odpali.
Skrzynia ok. Wszystkie biegi wchodzą precyzyjnie chociaż są dosyć długie przełożenia, ale ten silnik sobie spokojnie radzi z tym samochodem.
Układ jezdny bez zastrzeżeń bardzo precyzyjny, lecz z pełni załadowanym samochodem miał tendencje do wynoszenia tyłu na zakręcie.
Widzoczność z przodu bardzo dobra, troche gożej z tyłu, mała szyba tylnia i duże zaglówki.
Troche mało schowków, no i wykończenie twardym czarnym plastikiem, choć dobrze spasowane.
No wentylacja super. Niecałe 5 min i w samochodzie zimno lub gorąco. Klima to podstawa.
Jeżeli z przodu siedzi niski kierowca to z tyłu bardzo dużo miejsca.
Choć diesel to tylko przy wolnej jeździe troche powyżej 1000 obrotów, na postoju lub już powyżej 3500 obrotów zaczyna przeszkadzać. Ja jednak lubie słyszeć silnik:)
Spalanie normalnie super. Jeźdze przeważnie dynamicznie i w cyklu miejskim a pali 5l. Raz robiłem test ekonomiczności, jeździłem do 80km/h i biegi zmieniałem przy 2 tys/obr to wyszło mi 4.2
Tańsze od vw a tak samo wykonane.
Narazie nic
bark