: Cammon Rail - super sprawa, przy tankowaniu dobrego paliwa.
Zawieszenie również mnie zaskoczyło pozytywnie.
W moim egzemplarzu przez 45 tyś mojego użytkowania popsuły się teleskopy tylnej klapy i zasoliły się bębny tej zimy (brrrr), ponadto na 60 tyś wymieniono łączniki stabilizatorów (serwis zlokalizował usterkę) choć ja nic nie słyszałem w zawieszeniu. Super autko dla pary ewentualnie + 1, Super dynamiczny silniczek, cichy i zrywny, bajeranckie zawieszonko. Naprawdę polecam zadbany egzemplarz po serwisie, myślę że posłuży długo i bezproblemowo. Nie mam pojęcia dlaczego te auta mają tak niskie ceny sprzedaży, choć przecież dla kupującego to super, no i części do opli są najtańsze na rynku i jest masa zamienników. Najważniejszą cechą tego silnika poza jego cichą i "równą" pracą jest jego elastyczność - na prawdę na 5 biegu jedziesz już od 50km/h bez szarpania, oraz pojemność 1,3cm3 - masz małe opłaty, niskie spalanie, oraz dynamicznego dieselka - czego chcieć więcej? Przydałaby się wersja kombi :-)
Silniczek wypas, użytkuję to autko od ponad 2 lat służbowo więc wiadomo jak :- ), zrobiłem nim niewiele bo 45 tyś km a silniczek B. zrywny, chodzi cichutko i nie sprawia żadnych problemów. Zakupiłem jeden egzemplarz od firmy z przebiegiem 200tyś.km, chodziło również idealnie, ale wiadomo tankowanie tylko na jednej stacji dbanie o przeglądy co 30 tyś.
Czasem się haczy któryś bieg ale ogólnie spoko, no i zgrzytanie wstecznego - masakra, przed wbiciem trzeba najpierw wrzucić jedynkę i jest si
Tak jak napisałem wcześniej - serwis wymienił łączniki bo twierdzili że są do wymiany, ja natomiast nie słyszałem żadnych stuków. Uwielbiam to zawieszenie, jest sztywne i przyjemne. w drugiej Corsie która miała 200 tyś również było super.
Nie mam uwag
Masakra - brakuje mi schowka na telefon, przy popielniczce mam trójnik 12v, zawsze mam problem ze znalezieniem miejsca na portfel i telefon.
Wentylacja możliwa, ogrzewanie ok, z jedną ogromną wadą - silnik strasznie długo się nagrzewa, zimą nawet po przejechaniu 15 kilometrów w mieście jest zimno w aucie.
Małe ale miejsca bardzo dużo jak na swoją klasę.
Silniczek jest cichutki, ale wiadomo dlaczego - Cammon Rail .
Widziałem tu takich co piszą że silnik jest głośny - Ci chyba nie jechali innymi Dieslami - to nie benzyna, a jak na diesla jest super, nawet przy 150km/h.
Max ! Za 170zł (na zbiorniku) robię w trasie 900km, a naprawdę jeżdżę mało oszczędnie, w mieście już 750km // Zbiornik 45l.
bez komentarza :-)
Bzdury - przez dwa lata tylko 1 raz nie odpaliłem przy ogromnym mrozie, źle zagrzałem świece i za długo zakręciłem. Amortyzatory tylnej klapy - mrozy. Poza tym super
Brak kompletny
- zużycie paliwa dla silnika 1.3 CDTI ECOTEC 70KM 51kW