: Silnik jest bardzo dobry. Nie wiem jedynie jak będzie z jego niezawodnościa po większych przebiegach.
Na razie jestem bardzo zadowolony.
Swietny silnik. Biorąc pod uwagę masę pojazdu i małą moc silniczka, to elastyczność jest doskonała. Nawet na 4 biegu czuć że samochód rwie się do przodu. Zdecydowanie lepiej niż lżejsze Clio z 1.5 dCi 67KM. Silnik nie jest tak cichy i nie pracuje tak gładko jak w Clio.
Niestety tu są problemy. Wsteczny zgrzyta jeżeli nie wrzuca się go delikatnie i wolno. Reszta biegów ok, ale bez rewelacji.
Zawieszenie wydaje się lekko twarde, a nie zapewnia stabilności toru jazdy w zakrętach na nierównościach. Nie jest tak komfortowe jak we francuskich samochodach, ale jest ok i nie męczy pasażerów, a samochód prowadzi sie lepiej niż renówka.
Bez zastrzeżeń. Za to swiatła mijania najlepsze jakie widziałem. Duży zasięg i mocne bez oślepiania jadących naprzeciw.
Wyposażenie skromne, więc co mogłoby być nie tak. Wszystko jak trzeba, pod ręką, solidnie, bez udziwnień, jak w to w niemieckim samochodzie.
Wszystko OK. Klima działa błyskawicznie. Wieje zimnym zaraz po włączeniu.
To tylko małe auto. Więcej miejsca niż w Clio.
Dość głośno. Przy jeździe w okolicach 110km/h nie ma problemu i jest wystarczająco cicho. Powyżej 130km/h daleko się nie zajedzie.
Auto bardzo ekonomiczne. Jeżdżę dość dynamicznie i rekordów minimalnego spalania nie biję, a i tak na trasie pali 4.6 litra. Możliwe najekonamiczniejsza jazda na trasie Węgry - Warszawa -4.3l/100km (max.110km/h, ale sporo po górach, wyprzedzanie, sporo na niższych biegach, drogi 2 lub 3 kategori).
Nie wiem ile kosztuje nowy. Swój egzemplarz przywiozłem sobie z zagranicy i cena była dużo niższ niż w Polsce za taki sam z ogłoszenia. Także jakość /cena = bardzo dobrze.
Skrzypi mi szyba boczna. Skrzypią mi hamulce albo zawieszenie z tyłu. Po wyłączeniu klimy z wentylacji przez około minutę czuć wilgoć, ale to są drobiazgi.
Brak
- zużycie paliwa dla silnika 1.3 CDTI ECOTEC 70KM 51kW