Ocena kierowcy - Opel Corsa C

Silnik 1.2 Twinport ECOTEC 80KM 59kW
Rok produkcji 2005
Okres użytkowania: 5 lat
Opel Corsa C 1.2 Twinport ECOTEC 80KM 59kW 2004-2006 - Oceń swoje auto
Karoseria : karoseria w ocynku, kupując dostałem gwarancję na 12 lat, dynamiczny silnik( jeździłem kilka razy corsą w dislu mułowate i hałaśliwe, moze trochę oszczędniejsze), wytrzymałe na nasze drogi zawieszenie
po pięciu latach jazdy, zostaje do dalszej jazdy mimo swojego przebiegu
dynamiczny silnik, kupując w salonie zapłaciłem więcej właśnie za ten silnik, ale się opłacało, ładnie wchodzi w obroty i dobrze się zbiera przy wyprzedzaniu
bez zastrzeżeń, wybiera od nowości biegi bez awaryjnie
przejechanie ponad 170 tys km po polskich drogach już jest wielkim wyczynem, auto w dalszym ciągu bardzo dobrze się prowadzi, myślę , że sztywne zawieszenie w tym aucie jest sukcesem
bez uwag
wszystko w zasięgu ręki, rozmieszczenie spełnia moje wymagania
dużo szybciej się nagrzewa niż nissan, w zasadzie bardzo szybko, jak również klima działa bez zastrzeżeń(raz odgrzybianie za niewielkie pieniądze)
dziwiłem się jak kupiliśmy to auto, gdzie w tak małym aucie tak dużo miejsca , ale takie same spostrzeżenia mają nasi znajomi , którzy mają ten model corsy
może nie idealne, ale można w trakcie jazdy spokojnie rozmawiać i słuchać muzyki
dopłacając za tą wersję silnikową, zrefundowałem to sobie niższym zużyciem paliwa w trakcie eksploatacji, niskich cenach przeglądów, na bieżąco pilnuje wymiany oleju i filtrów , świec(typowa obsługa) ale nie mam co wiecej robić poza tym przy przy corsie, raz kamyk zbił boczną szybę w drzwiach naprawdę śmieszne koszta wymiany, acha omijać serwis autoryzowany, tylko raz po roku jazdy pojechałem i wiecej moja noga tam nie powstała
w przypadku tego modelu rozsądna relacja pomiędzy ceną , a jakością i trwałością, dokonaliśmy trafnego wyboru z żoną
czasami jakiś drobiazg, ale nic co by spustoszyło portfel, wyrażam zasadę \"jak się dba tak się ma\" i w przypadku mojej corsy sprawdza się w 100%
brak poważniejszej usterki, nigdy mnie nie zawiódł

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.2 Twinport ECOTEC 80KM 59kW [l/100km]

5,7