Ocena kierowcy - Opel Corsa C

Luk, 11 lat temu
Silnik 1.2 ECOTEC 75KM 55kW
Rok produkcji 2000
Opel Corsa C 1.2 ECOTEC 75KM 55kW 2000-2004 - Oceń swoje auto
Karoseria : Karoseria dlaczego? Dlatego że Ople zawsze słyneły od rdzy a tu miłe zaskoczenie auto 13lat a rdzy zero czy jakich kolwiek bąmbli
Całokształt auto bardzo fajne mało awaryjne i wygląd perfekcyjny ten zadziorny pyszczek przód auta bardzo mi się podoba :)
skrzynia chodziła cały czas perfekcyjnie ale od jakiegoś czasu 4 bieg nie chce mi się wrzucić uczucie jest takie jak by coś blokowało ale tylko w przypadkach jak wezme wrzuce na luz żeby dojechać po mału przez tory i za torami chce wrzucić bieg wtedy nie ma opcji aby szybko go wrzucić ale to winna chyba wybieraka
widoczność dobrze dlatego że przeszkadzjaa troche słupki przy przedniej szybie może dlatego że jestem wysoki , i jak dojade na ronda skrzyżowania to troche uniemożliwia mi widok
bardzo szybko i mocno się nagrzewa w bardzo zimne dni :)
jak na takie małe auto to i miejsca jest dosyć sporo kierowca nie ociera o pasażera a i w tyle mają dość miejsca
wyciszenie na wielki PLUS mało co słychac nie mówie że nie słychac w cale ale wyciszenie bardzo dobre chyba że rpzekraczamy 3tyś obrotów to już slychac dosyć auto głosno ale tragedi nie ma ;)
swoim Oplem 1.2 16v 75km spalanie mi wyszło 6 -6,2l /100km może dlatego że zawsze jezdrzę trasą prostą mało co się zatryznmuję i jak właczę 5 bieg to tak jade 23km
Sądzę że cena za auto nie jest wygurowana jak za takie auto cena jest bardzo dobra i warty zakupu auto
wycieraczki nei raz się blokują ale to idzie zrobić samemu wustarczy wazelina troche wolnego czasu i idą jak nowe:) jeżeli nic nie było robione od nowego
sonda miałem dość tego auta przez sonde wymieniłem 3 sondy ptrzez 3lata posiadania auta największy syf z tym jaki może być

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.2 ECOTEC 75KM 55kW [l/100km]

6,3