Ocena kierowcy - Opel Corsa C

Okres użytkowania: ponad 6 lat
Opel Corsa C 1.2 ECOTEC 75KM 55kW 2000-2004 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
Inne : Nic.
Przeciętniak. Dużo pali - musiałem założyć LPG - sekwencję- bez zarzutu. Po 130 tyś zaczął się konkretnie psuć, ale wcześniej nie. Dobre wyposażenie - klima, skórzana kierownica (ale już wytarta), radio sterowane w kierownicy (też się psuje). Auto dobre przez pierwsze 100tyś. I na ten okres polecam. Później uciekać.
Na postoju cicho, a później już nie. Silnik w dolnych zakresach obrotów ma mało mocy, później jest już nieco przyjemniej. Najlepiej wyprzedzać i jeździć na trójce.
Bardzo kiepska skrzynia. Na gwarancji został wymieniony + parę innych części, a teraz zepsuło się coś znowu. Ciężko jest szybko zmienić bieg. Czynność jest głośna i należy użyć duż siły.
Drogi trzyma się bardzo dobrze. Może ciut się przechyla. Trwałość - do 130tyś nic nie trzeba było wymieniać. Teraz się posypało.
Nie jest najgorzej - maskę widać, duże lusterka i do tyłu też nieźle.
Ok.
Przeciętnie. Długo się nagrzewa. Klima za to działa szybko.
Jak to w małym wypierdku - standard.
Z biegiem czasu coraz głośniej, ale jak na malucha ok.
Ja nie wiem, jak ludziom ten samochód potrafi spalić 6l w mieście... Tyle to mi moja Corsa paliła na dotarciu, ale wtedy jechałem jak oferma. Teraz pali dużo więcej. Przeglądy i naprawy na gwarancji dość drogie. Naprawy po gwarancji - ok.
W tej chwili za te pieniądze - 42tyś, można kupić coś lepszego.
Dużo głupich usterek - silnik wycieraczek, żarówki, mechanizm szyby, radio, kierunkowskaz itd....
Skrzynia biegów *2. Nigdy mi się samochód nie zatrzymał w szczerym polu, to ważne :) Pod blokiem też zawsze odpalił.. DO zmiany softu samochód bez wyraźnej przyczyny na wolnych obrotach gasł.

LPG - zużycie paliwa dla silnika 1.2 ECOTEC 75KM 55kW [l/100km]

7,1