Ocena kierowcy - Opel Corsa C

wojcian88@tlen.pl, 16 lat temu
Silnik 1.2 ECOTEC 75KM 55kW
Rok produkcji 2006
Opel Corsa C 1.2 ECOTEC 75KM 55kW 2000-2004 - Oceń swoje auto
Inne : Ogolnie moja corsa ładni sie prezentuje. Czarna, super felgi 15, a zaskoczyło mnie jej wypsazenie. W srodku ładna niebiesko-czarna tapicerka. Klimatronic, Podgrzeane fotele, 4 poduszki, Wbudowane radio MP3 ze sterowaniem w kierownicy, skorzana kierownica. el. lusterka, szyby.
Silnik : Przy rozruchu i poczatkowej jezdzie dławi sie jakby nie mogł zassac beznzynki. Nie wiem czy to typowa ustrka nie byłem z tym jeszcze u mechanika.
Zawieszenie : Tylne zawieszenie skrzypi jak stara szafa. Tak samo musze z tym udac sie do mechanika nie sadze zeby to była powazna usterka.
Corsa 1.2 80KM. Bardzo dobre wyposazenie. Nrazie jestem zadowolny. Nie kupił bym jej gdyby nie jej atrakcyjny wyglad. Oczywiscie nie jest ona oblepiana jakimis spojlerami czy innymi tandetami. Czarny lakier ładny alus wystarczy. Moja ocena jest ocena obiektywna i chciałbym skonsultowac ją z innymi uzytkownikami.
Ładnie wchodzi na obroty. Pod warunkiem ze jest rozgrzany. (czyt. usterki) Przyspieszenie zadowalajace.
Troche zle zestopniowany 5 bieg. Ogolnie dosc precyzyjna z lekkim chaczeniem co wcale nie jest wada.
Hmm...Jesli chodzi o zawieszenie to jest dosc miekko zestrojone. Jak dla zbyt miekko. Corsinka wychyla sie na boki przy ostrzejszej jezdzie mimo dosc szerokich opon i 15 calowych kół. Dziwie sie tym co piszą ze jest twarde. Sa oczywiscie tego zalety. Ładnie wybiera nierównosci i robi to cicho. Nie wiem co z tym skrzpiacaym tylnym zawieszeniem. Czy kogos tez spotkałą taka przypadłsoc???
Jak dla mnie ok. Naprawde duze lusterka.
Bez zarzutu. Super.
Mam klimatronic takze nie moge narzekac:)
Jest to auto klasy B dlatego pisząc tutaj ze mało miejsca z tyłu nie ma sensu!!! Z przodu jest ok mam 185 i moge zajac wygodna pozycje
Jeden z lepszych w klasie. Silniczek naprawde dobrze wyciszony. do 120 ok. Powyzej dosc głosny szum powietrza.
Jezdziłem narazie zima. Jak dla mnie troche za wysokie ale relatywne do dosc niezłych osiagów.
Bardzo pozytywnie.
Nic sie jeszcze nie działo. Chociaz zaczyna mnie denerowowac jakies stuki pod kierownica nie wiadomo skad. Napewno chodzi tu o deske rozdzielcza ale nie moge znalezc zródła.
Nic sie nie działo. Ale mysle ze jeszcze nie czas na takie cos.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.2 ECOTEC 75KM 55kW [l/100km]

6,9