Ocena kierowcy - Opel Corsa C

Greg, 19 lat temu
Silnik 1.0 ECOTEC 58KM 43kW
Rok produkcji 2001
Opel Corsa C 1.0 ECOTEC 58KM 43kW 2000-2003 - Oceń swoje auto
Samochód w porządku pod warunkiem że pamięta się do czego został stworzony i że od silnika nie można wymagać sportowych osiągów. Poza tym wszystko jak w najlepszym porządku. Może trochę cena zakupu jest wysoka ale myślę że zaprocentuje to przy ewentualnej odsprzedaży. Poza tym solidnie wykończone autko.
Silnik trochę mułowaty ale jak się go pocisnie i pamięta o tym, że to tylko 1,0 i że rewelacji nie można oczekiwać to ok. Trochę drażni odłos jego pracy ale u mnie po wymianie oleju na mobil 1 trochę pomogło(mniej klekocze)
Jak na razie ok bez zarzutów wszystko chodzi jak po maśle
samochód prowadzi sie ok, jak dla mnie odpowiedni kompromis pomiedzy twadro-miekko
Przód: wszystko ok poza tym że jak dla mnie przednie słupki sa za szerokie co czasami na zakrętach ogranicza pole widzenia. Tył: po wyjęciu środkowego zagłówka ok
wszystko jest na swoim miejscu, wykończenie w porządku jak dla mnie brakuje regulacji wysokosci kierownicy.
ogrzewanie ok a jak bedzie z chłodzeniem w lato, coż to sie okaże w każdym bądź razie okna sie otwierają:-)
Miejsca jest pod dostatkiem jak na tą klasę a biorąc pod uwagę że mam blisko 2m wzrostu to dla mnie ważne (np. w polo poprzednim modelu jak dla mnie tragedia i z przodu i z tyłu). A tu jest jak najbardziej ok z tyłu też nienajgorzej na tle konkurencji
jak dla mnie brakuje 6 biegu:-) bo na trasie przy prędkości powyżej 120km/h trochę przygłośnawo się już robi
Jak na razie ze spalaniem w porządku średnio 5,6 w cyklu mieszanym ale zastanawiam się nad gazem przy obecnych cenach benzynki bo dłuższa podróż w 1 osobę jednak drogo wychodzi
na razie ok zobaczymy co będzie dalej

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.0 ECOTEC 58KM 43kW [l/100km]

6,0