Ocena kierowcy - Opel Corsa C

moglas, 13 lat temu
Silnik 1.0 ECOTEC 58KM 43kW
Rok produkcji 2003
Opel Corsa C 1.0 ECOTEC 58KM 43kW 2000-2003 - Oceń swoje auto
Inne : jezdzilem wieloma autami i m usze stwierdzic,że Corsa bardzo urzekła mnie miejscem w srodku.Z zewnatrz wydaje się byc nie duzym autem a w srodku naprawde miejsca jest OK a bagażnik jest bardziej ustawny niz w Ibizie.Jesli chodzi o wygląd to też nie odbiega za bardzo od nowych modeli Opla.Tylko dbać to i na wartosci nie straci zbyt wiele,jak rowniez na zainteresowaniu
MOja zona jest zakochana w tym modelu i najgorsze jest to ze jak tylko zaczynam temat zmiany auta to natychmiast go zmienia na inny i nie dopuszcza mnie do rozwiniecia
Jesli chodzi o silnik to kultura pracy jest sympatyczna jak na 12V.Napewno nie jest to silnik na trasy lecz city i czasami wycieczka za miasto ale w trase 1000km napewno bym nim nie pojechal
no tu srednio oceniam bo w tych modelach byl wadliwy wybierak i czesto pękał.
nie mam zadnych zastrzezen ale ocena \"dobrze\"ponieważ b.dobrze to jest w klasie Premium
jak dla mnie słupki C są za duze i podczas cofania mocno ograniczaja widocznosc
wszystko pod reką,wygodniejszy i latwiejszy w obsludze niz Ibiza 2004 choc z zewnatrz wydaje sie wieksza to w srodku jest mniej miejsca
bardzo szybko sie nagrzewa silnik oraz wnetrze,nie ma powodów do narzekań.
nie oszukujmy się-nie jest to limuzyna więc o miejscu dla pasażerów z tyłu nie ma co pisac zwłaszcza,że moj wzrost wynosi 1,90 iwec za mna rzadko kto znajdzie wygodna pozycje do podrozowania
ojjjjj,musze przyznac ,że jest bardzo sympatycznie,poprzedni model\"B\"może sie tylko uczyć wyciszenia od swojego mlodszego brata
auto robi dziennie max 10km więc w warunkach zimowych spalanie wynosi 6,8 więc to jest moim zdaniem bardzo dobry wynik Jeśli chodzi o ceny części to rzeczywiście nie należą do tanich ale często nie trzeba sie tym martwic Naprawy wykonuje w autoryzowanej stacji ale innej marki,gdzie pracuje
ja za swoje auto w wersji start czyli absolutny golas (bez wspomagania) dalem 7600 w sierpniu 2011 i wuazam ze za te pieniadze ciezko by mi bylo znalezc cos lepszego w tym roczniku,bezwypadkowego i serwisowanego.Na co dzien szukam samochodów znajomym i nie tylko,jezdze na ogledziny przed zakupem i musze stwierdzić,że\"gówien\"na kółkach nie brakuje w PL.W 75% kierowcy nie dbają o swoje auta co widać i każdy chce jak najmniej włożyć w auto ale jak chce sprzedać to najchetniej jeszcze by chciał zarobić na sprzedaży. Polecam ten model w 100% -ale bezwypadek
auto udało mi sie kupic bezwypadkowe,kupione w PL salonie,serwisowane co rok regularnie,wszystko robione w serwisie Opla więc naprawde nie ma co sie psuc.To jest moje pierwsze bezwypadkowe auto i roznica jest diametralna.Juz nigdy nie kupie sprowadzaka powypadkowego,co z tego ze na \"fulu\"jak trzeszczy wszystko,po roku pojawiaja sie jakieś farfocle na lakierze lub pod nim
narazie nic powaznego ale wiem ze EGR lubi sobie umrzec przed 100000km ale jestem tego w pelni swiadomy.Wymiany mozna dokonac na parkingu tylko narzedzia,

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.0 ECOTEC 58KM 43kW [l/100km]

6,1