: tankowanie na stacji to czysta przyjemność.
Reasumując kosiarka nie zawiodła nas przez 3 lata, zrobiliśmy nią koło 50 tyś km. i byliśmy zadowoleni.
na gazie jest mega ekonomiczny i to właściwie tyle co można o nim powiedzieć... o dziwo przy wyższych obrotach potrafi wykrzesać z siebie trochę mocy i przyjemnie hałasuje,ale przy wyprzedzaniu jest adrenalina :)
Bardzo dobrze, poza zacinającym się wstecznym ( norma w tym modelu)
przy tym silniku i prędkościach jest ok.
Duże lusterka i duża tylna szyba gwarantują bardzo dobrą widoczność.
za dużo to tutaj nie można napisać bo moja wersja to golas...
dmuchać dmucha, szyby nie parowały,w zimie było ciepło i w lecie też (brak klimy) więc jest ok :D
Przestrzeń dla kierowcy i pasażerów jest,ale dla bagażu to już gorzej. Instalacja LPG w kole zapasowym sprawia,że bagażnik staje się mikroskopijny...
coś tam stukało cały czas, ale nie doszedłem co to i musiałem się do tego przyzwyczaić.
chyba taniej się nie da :) 3 lata temu 50zł i około 320km na jednym tankowaniu gazem.
Dobry samochód na początek, tani w utrzymaniu i pewnie mało awaryjny jak się weźmie wersje z 4 cylindrowym silnikiem w gazie. Wersje 3 cylindrową odradzam wszystkim!!!
generalnie od czasu do czasu coś się działo,to uszkodzony czujnik ciśnienia oleju (norma w tym modelu) albo przetarły się kable i auto nie chciało odpalić... Na szczęście naprawy były w miarę tanie.
3 cylindrowy silnik z łańcuchem,a właściwie łąńcuszkiem to niezbyt dobre połączenie.Złe działanie napinacza powoduje luz na łańcuchu i metaliczny hałas podczas jazdy,który mocno denerwuje,a naprawa bardzo kosztowna (1500zł) w ASO min 2000zł.
Dodatkowo zostałem oszukany przez dealera Opel, który sprzedał mi auto z wadliwie zamontowaną instalacją gazową i cały czas paliła się kontrola check engine.
- zużycie paliwa dla silnika 1.0 ECOTEC 58KM 43kW