Ocena kierowcy - Opel Corsa C

Rok produkcji 2001
Okres użytkowania: 1 rok
Opel Corsa C 1.0 ECOTEC 58KM 43kW 2000-2003 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
Ogólnie samochód sprawuje się bez zarzutów, mimo braku należytej dynamiki samochód nadrabia ekonomią jazdy i wygodą. Mało awaryjny, dobrze trzymający się drogi samochód. Polecam
W miarę dobrze, jak się przyciśnie do 4000-5000 obr. to czuć, że ciągnie do przodu, ale do 3000 mułłłłłł. Ogólnie dobry, cichutki silniczek.
Jedynka w poranne dni czasem ciężko wchodzi, a dalej gładko.
Ten samochód to ślimak, bo tak dobrze trzyma się drogi, przy 60-70km/h(tak myślę) wchodziłem w zakręt na skrzyżowaniu i nic...ani koła nie zapiszczały ani żadnego poślizgu po prostu super! Ciężko wyprowadzić corse z równowagi, ale z małą pomocą hamulca ręcznego...:P
Do tyłu może być, do przodu dobrze choć zdarzało mi się, że na pasach był koleś, a ja go nie zauważyłem, bo słupek mi go zasłonił.
Ok, wszystko pod ręką
Zapalasz silnik w zimę i po 3 minutach leci ciepłe powietrze. Klima ok, dobrze chłodzi
Z przodu dużo miejsca, ale z tyłu już nieco mniej, zależy kto siedzi z przodu.
Na wolnych obrotach tak jak by była wyłączona w ogóle!!! Przy większych obrotach jak 3000-4000 ładnie buczy, choć nie wiem jak to nazwać. Przy większych prędkościach cicho w środku.
6 litrów na trasie i 7-8 litrów miasto
Średnio za te pieniądze, które wydałem miałbym większy samochód lepszej jakości...
Oczywiście plastiki, które skrzypią, jeżeli ktoś słucha muzyki głośno w tym samochodzie to po jakimś czasie może trzeszczeć plastik od basu i trochę to denerwuje przy muzyce.
brak

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.0 ECOTEC 58KM 43kW [l/100km]