typowy wolnossacy diesel, czyli traktorek nawet z 3ki da sie ruszyc i na 5-ce jechac 55 km/h Polecam silniki Isuzu w tych autkach.
patrz silnik + skrzynia, jak to u niemców, bezzgrzytowa
czeste wymiany elementów ukladu jezdnego - ale to chyba problem naszych drog
niestety problem parujacych szyb w czasie deszczu jest dosc uciazliwy. Ogrzewanie - po kilku kilometrach pelna moc ogrzewania
coz od takiego malego autka mozna wymagac gdy sie ma 100 kg ? :)
niestety za ekonomie zaplata jest spora ekspozycja na halas
taniutko - idealne auto do codziennego transportu do pracy - w moim przypadku 60km dziennie - nieodczuwalne dla portfela
przez 5 lat ukochane autko naszej 3 osobowej rodziny, wszedzie nas dowiozlo Pozniej kilka razy trzeba bylo odstawic do warsztatu od elektryka poczawszy do mechanika
Przez 7 lat tylko olej, paski, rozrzad itp. Ale... Pozniej sie posypalo jak z rekawa. Rozrusznik, alternator, akumulator, pompa...
Nikt nie mowi, ze grzalki do silnika pala sie srednio co 1,5 roku i kosztuja majatek, chyba ze kupimy tansze odpowiedniki i starcza na ok. rok. (wymiana tylko calymi kompletami)
Nikt nie mowi, ze szczotki do rozrusznika w tych autach nalezy wymieniac tak czesto jak np tarcze hamulcowe, w przeciwnym przypadku konczy sie to zniszczeniem wirnika rozrusznika.
Jedynie silnik chodzi jak zegarek...tylko olej lac i jazda
- zużycie paliwa dla silnika 1.7 D 60KM 44kW