ogolnie silnik rewelacja, reszta do przyjecia nie mozna narzekac, najwiekszy minus to koszt i dostepnosc czesci do silnika i jego osprzetu ktory jest ISUZU ale ragedi nie ma bo zamienniki i uzywki sa juz u nas! Reszta to opel a ceny smieszcznie tanie(caroseria i zawiecha)!!
Ten silnik jest najmocniejsza strona tego samochodu, super oszczedny(jak na ta generacje), bardzo elastyczny, osiagi porownywalne do benzyny 14, 16v 90km. mam go trzy lata i tylko wymieniam olej. jedyny minus to glosna praca powyzej 90km/h, ale czego mozna wymagac od 13 latka najmniejszego z opli- w koncu to nie limuzyna!!!!!
bez zastrzezn!!!
No niestety corsa jest wysoka i prowadzenie nie jest jej najmocniejsza strona. Przy wyprzedzaniu na niezbyt rownej drodze trzeba bardzo uwazac bo rzuca samochodem na boki, to samo z zakretami-ostroznie bez szalenstw(niezbyt stabilny). typowo samochod miejski.
nie widze rzadnych zastrzezen jest ok!
wszystko na swoim miejscu!
dlugo sie rozgrzewa w zime ale to chyba nie wina silnika tylko moja bo nie mam zwyczaju katowania zimnego silnika, szczegolnie turbo diesela. Jest ok
no coz hehe nie jest rewelacyjnie ale jak na tak male autko to dla 4 osob miejsca wystarcza w porownaniu z innymi autkami tej klasy!
po miescie moze byc ale w trase nie polecam szczegolnie dla bardzo wygodnickich osob!! Chociaz chce powiedziec ze bylem moja corsinka w niemczech w 3 osoby, przez 36 godzin przejechalismy prawie 1800km wiec...
jak na ten rocznik, rozwiazania techniczne z ubieglego wieku i osiagi
to rewelacja!! podam przyklad: jadac z predkoscia 100km/h na 50 litrach(pelen bak pod korek) ropy mozna pojechac z lodzi do swinoujscia i z powrotem!
Polecam dla kogos kto ponad wszystko ceni sobie oszczednosc. przy prawidlowej eksploatacji samochod powinien mu sluzyc bezproblemowo o ile wczesniej nie mial jakichs przykrych incydentow!
jezeli chodzi o drobiazgi to zdazaja sie niestety: przepalone lampki ta desce rozdzielczej, problem z abs, linka od predkosciomierza, alternator ,przegub to sa rzeczy ktore naprawilem przez 3 lata eksploatacji. Uwazam je za drobiazgi w 13 letnim samochodzie.
brak!!
- zużycie paliwa dla silnika 1.5 TD 67KM 49kW