zbyt często wymiana rozrządu, miało być co 120 tys, później Opel zmienił na 60 tys.
Corsę mam od nowości już 10 lat i nie wymieniłbym jej na żadne inne używane małe auto w tym wieku.
jedynka nie chce wskakiwać z wyższego biegu jak samochód jedzie np. dojeżdża do skrzyżowania.
nie mam porównania z innymi małymi samochodami, z Meganką nie ma w ogóle porównania.
nawet w wersji 3 drzwiowej mimo szerokiego tylnego słupka
trudno dostać ręką do włącznika opuszczania elektrycznych szyb- mało miejsca między lewą nogą a drzwiami. wymiana żarówek, nawet reflektora nie stanowi problemu.
w porónaniu z Meganką, długo się nagrzewa, ale jak się nagrzeje to już nie ma problemu że grzieś jest zimno. Sama wentylacja b. dobra, nie trzeba specjalnie włączać wentylatora żeby wiało np. na szybę- w Meganie to tragedia jest.
Ja mam 188 cm wzrostu i fotel mam podniesiony max. do góry i nie narzekam na brak miejsca, a siedzisko wcale nie jest odchylone do tyłu. Z tyłu też całkiem przytulnie się siedzi.
Z biegiem czasu jest coraz głośniej, a było całkiem dobrze
jak był nowyto potrafił spalić poniżej 5 litrów jak się postarałem, długo palił średnio między 5,6 a 6,4. Po przejechaniu 150 tys. zaczął palić średnio 7,2, nawet w zimę nie przekroczył 8 litrów.
nic specjalnego się nie działo, na początku wysiadł wskaźnik poziomu paliwa. Usterki i uciążliwości występowały jedynie po jakichś uszkodzeniach mechanicznych/stłuczkach np. po wjechaniu na wysoki krawężnik, zgięła się prawa półoska i piasta.
żadnych poważnych usterek nie stwierdziłem
- zużycie paliwa dla silnika 1.4 16V ECOTEC 90KM 66kW