Ocena kierowcy - Opel Corsa B Hatchback

Rok produkcji 1996
Okres użytkowania: ponad 6 lat
Opel Corsa B Hatchback 1.2 i 45KM 33kW 1993-1998 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
Inne : nic! doslownie byla taka jak sie spodziewalem, poprostu bardziej kobiece auto.
Karoseria : szybko wychodzi rdza! a szczegolnie pod tymy plastikowymi nadkolami!!! tragedia
Silnik : to glownie uklad wydechowy auto jest garazowane nie szarzuje nim a mimo to bebny prawie wszystkie wypalone!!!
Inne : nawiew!!!!!!!!!!!!! dziala ale w zime zimno chyba ze duza trasa albo na wsteeczynm:P kiedys zrobilem 700m to juz silnik mial temperature bardzo ok a nawiew miodzi
daje rade
tu tylko sprzegielko jest za czule pozatym ok
na prostej przy kolach 155 szerokich jedzie sie pewnie ale na zakretach trzeba bardzo uwazac, za miekie zawieszenie i co do tej miekosci to bardzo czuc dziury szczegolnie przy duzych predkosciach
dobre bo mam 1,9 m wzrostu i jak sobie ustawie fotel to slupek kierowcy mi prawie calkiem zaslania zakret, pozatym ok, duze lusterka i szybka boczna
tu jak zwykle brak schowkuw itp. ale wszystko pod reka!
to jest chyba pieta achilesowa tej corsy, w zimie po 20 km jest dopiero cieplo a ja musze z niej wyjsc:/ w okres wakacyjny to lepiej wogole jej nie wlanczac tylko szyby na maxa, gorzej maja ci z tylu:P
siedze z przodu i mam fotel odsuniety na maxa i srednio pochylony zawsze cos tam uslysze o nie wygodzie ale wtedy sie pytam czy chce ktos isc pieszo i jest ok:P
tu to jest normalnie koszmar, moja chodzi jak diesel tylko ze bez turbiny :( wina pewnie jest wypalony ukald wydechowy ale i wymiana jego za duzo nie pomoze bynajmniej tak mi mechanik muwil
przecietnie a to dlatego ze mam ten samochodzik ponad 7 lat w trasie w okresie wakacyjnym rewelka ale zima zamienia sie w smoka!!!
kiedy kupowalem ja dalem 22 tys. nie zaluje! nie jedna na nia poleciala:P
ciagle cos trzeszczy! a jak ostatnio wlaczylem spryskiwacz tylnej wycieraczki to moj brat mial za darmo prysznic:PPP no on sie az tak bardzo nie smial:P po prostu z boku tam gdzie pas od pasazera z tylu pod cisnieniem plyn poszedl jeszcze tego nie sprawdzalem
dobre dlaczego??? silnik nigdy nie zawiudl w trasie i zawsze odpalił!!! no czasem za drugim razem:P a tak to mam: tarcze przud klocki tez przud caly uklad wydechowy niby nic ale muj kolega muwi ze tysiac lekko:/ nie muwiac ze juz powoli korniki zaczynaja wychodzic!

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.2 i 45KM 33kW [l/100km]

5,5