Ocena kierowcy - Opel Corsa B Hatchback

Toruniak, 18 lat temu
Silnik 1.2 i 45KM 33kW
Rok produkcji 1997
Opel Corsa B Hatchback 1.2 i 45KM 33kW 1993-1998 - Oceń swoje auto
żeby tak dalej ale i tak planuje za jakiś czas zmiane samochodu na wiekszy:)
silnik chodzi bez zarzutu, nie jest to scigacz, zwykly mały silniczek, przesiadając sie z większego samochodu o większej mocy bedzie troche ciężko sie przyzwyczaić no ale kwestia czsu
co do skrzyni nie mam zastrzeżen, zima czy lato biegi wchodza pięknie. jesli chodzi o przyspieszenia na biegach to jesli przeciagniemy na jedynce to na dwójce rozpedzimy ten cud techniki do 85 km/h a pozniej to juz szału nie ma:)
miasto super sprawa, małe zwinne ale na trasie hmmm małe nierównosci trzeba uważać, każdą dziure się czuje, no ale gabaryty małe wiec nie ma co sie dziwić
widocznośc dobra lecz mam zastrzeżenia do lusterek zewnętrznych, fatalnie w nich widać, nie raz gdybym nie spojżal przez ramie to by mnie przytarł ktoś, zastanawiam sie nad kupnem nowych lusterek
może być
duzy plus zima nie paruja mi szyby a jak paruja to moment i wszytsko schodzi, w astrze mam z tym problem ale wyciagnąlem( w astrze) filtr powietrza i juz nie paruje tak bardzo:)
jeszcze nigdy nie jechałem z tyłu:) ale z przodu jest spoko, jeżdze nim codziennie po ok 120 km czasami w 5 osob ( fakt 4 osoby to szczupłe dziewczyny) ale jedziemy:)
cicho na wyższych obrotach nie jest no ale źle nie jest
powiem tak, jeżdze codzinnie z torunia do bydgoszczy, jest to cykl mieszany bo trasy to mam 30 km a pozniej przez bydgoszcz jade prawie całą to zimą jeżdząc w 5 osób to wychodzi mi 7.5 na trasie latem to jeszcze nie zmierzyłem bo mam ta corse 2 miesiące no ale myśle ze przy 3, 4 osobach przy predkości do 100km/h powinien spalić z 6 litrów.
za te pieniądze dobre autko
narazie mnie nie zawiódł no chyba że zamarzniete spryskiwacze z przodu:)
BRAK:)

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.2 i 45KM 33kW [l/100km]