: Bezkolizyjny i bezawaryjny. Brak elektroniki, brak problemów. Piękna sprawa. Debiloodporny silniczek.
: Masakra, żeby nie tak korozja to bym z tym autem nigdy się nie rozstał, ale już kupiłem drugą taką samą. Szkoda że tak słabo zadbali o blacharkę w tym modelu.
Świetny samochód, wiele zrobionych kilometrów miłe wspomnienia, tani w utrzymaniu. Najgorzej blacharka, progi się posypały i musiała już pójść niestety na złom z bólem serca.
Silnik super, idealny do miasta jak i trasę. Bezawaryjny. Silnik bezkolizyjny, pasek pękł załozyłem nowy i essa dalej w drogę. Przy wyprzedzaniu redukcja i jakoś idzie.
Wymiany oleju tylko i bezproblemowa jazda.
Kolejne auto tylko z 8zaworowym silnikiem. Może osiągi nie są powalające ale silnik bardzo wdzięczny.
Żadnych poważnych problemów, wymiana śrubki koło wybieraka bo wyleciała i nie mogłem wbić wstecznego. Poza tym bez niespodzianek. W zimę jak słabo rozgrzana to z oporem ale jak już sie silnik i olej zagrzeje to bajeczka wchodzi mieciutko i gładko. Czasami 1 i wsteczny haczy, drobnostka.
Zawieszenie super na nasze drogi chyba jak w każdym oplu. Trzyma się drogi bardzo dobrze. Brak wspomagania ale to nie problem przy wąskich oponkach.
Końcówki drążków często do wymiany przez nasze polskie drogi i krawężniki.
Słabiutko, auto stało pod chmurką i szybko go wzięło. Progi dziury,podłoga bagażnika, podłużnice trzeba na to zwracać uwagę bo większość już jest w opłakanym stanie, w końcu auto już ma ponad 20lat.
Bardzo dobra, na boki, do tyłu ekstra. Brak zastrzeżeń.
Lusterka świetne. Słupki nie przeszkadzają.
Lusterka mają dość szeroką regulację. Bardzo duża tylna szyba. Doskonale wszystko widać!
Samochód prosty w obsłudze, wszystko pod ręka. Miejsca sporo jak na takie autko. Jest dobrze, we dwójkę bez problemu nad morze i bagaże. Bagaznik po złożeniu woziłem w niej lodówke a nawet wersalke. Miejsca na nogi również nie brakuje. Jedynie wyżsi bądź otyli ludzie w wersji 3d mają lekki problem z wysiadaniem z tylnej kanapy.
Suuuper, w zimę cieplutko aż miło. Piecyk już po 5-10km grzeję świetnie.
W lato nie ma tragedii wszystkie szyby w dół i jakoś idzie wytrzymać. Przydałby się szyberdach, ewentualnie klimatyzacja.
Z przodu ekstra dużo miejsca. Z tyłu troszkę gorzej ale nie jest źle. Dokupiłem sobie do niej podłokietnik i się jezdzi naprawdę miło można sobie się powozić. 4 osoby naprawdę spoko, w 5 już moze być troche ciasnawo. Lecz 3 dzieciaków z tyłu bez problemu.
Wyciszenie jak na tej klasy auto spoko, do zniesienia. Zalezy od opon na zimówkach wiadomo głośniej bo chucza bardziej, w lato na letnich ciszej. Nie jest zle wiadomo już przy ponad około 100km/h juz zaczyna sie robić głośno. Wiadomo nie ma co wymagać przecież to typowe auto miejskie.
Taniocha, części bardzo tanie i zawszę dostępne na miejscu. Spalanie w normie jest dobrze. Przed 4lata użytkowania żadnych dużych kosztów nie poniosłem jedynie OC bo brak zniżek ale nie ma tragedii bo tylko 1.2. Nie wymaga instalacji LPG nie pali aż tak dużo szkoda truć silnik gazolotem.
Idealne auto na pierwszy raz, idealne na ryby i grzyby.
Dla rodziny z jednym dzieckiem tez polecam.
W mieście w każdą lukę zaparkujesz wjedziesz.
W tej cenie niczego lepszego nie kupimy serio, aby tylko było blacharsko okej to będzie służyć autko.
Zdarzały się, ale to duperele za kilka zł zrobione.
EGR zapchany, czujnik temp, silniczek krokowy, podświetlenie panelu ogrzewania wymiana żarówek, przewody zapłonowe, świece. Zawieszenie,amory końcówki, sworznie. Hamulce,klocki bębny. Podstawowe rzeczy, nie rujnujące budżetu.
Brak poważnych usterek. Pasek pękł ale to przez moje niedopatrzenie, pasek rozrządu wymieniony i dalej w drogę. Nigdy samochód nie zawiódł, a zrobiłem nim przez niecałe 4 lata około 105 000tyś km.
- zużycie paliwa dla silnika 1.2 i 45KM 33kW