Ocena kierowcy - Opel Corsa B Hatchback

Slawko, 6 lat temu
Silnik 1.2 i 45KM 33kW
Rok produkcji 1996
Opel Corsa B Hatchback 1.2 i 45KM 33kW 1993-1998 - Oceń swoje auto
Inne : niesamowita widocznosci ilosc miejsa w srodku jak a tak maly samochodzik
Karoseria : RUDAAAA
Autko ma swoje wady i zalety , za największą (mim braku wspomagania) uważam mega dobra widoczność co mi jako mlodemu kierowcy Bardzo ułatwia manewrowanie w ciasnych miejscach.
Czuć ,że brakuje czasem mocy , dla osoby , która chce się poprosu tanio przemieszczac z A do B to wystarczające , jednak jeżeli jeździ sie gdzies dalej to jednak przydałoby się coś mocniejszego
nie jest zła , nie jest idealna , czasami ciężko wić wsteczny w moim egzemplarzu ,trzeba wtedy wbić 1 i dopiero wtedy R
Całkiem dokłądny mimo braku wspomagania w moim egzemplarzu, autko miło się prowadzi i dobrze trzyma drogi .
zaliczyłbym jako wadę tego autka , mimo ze moja corsa jest od mojego dziadka ktory cale zycie ją garażował , to i tak nie uchroniła się od rudej :c
Super widoczność , najlepsza we wszstkich autach jakimi jezdzilem (rav 4 audi a4 nissan note , vw polo , vw golf , vw passat )
nie ma tu co szaleć , moj egzamplarz nawet nei ma klimy , wszystko jest na swoim miejscu.
przez brak klimy troszkę poniżej średniej , ale jezeli otworzy sie szyby to calkiem przyjemnie wieje , nie wiem jak w zimie .
jak na autko ych rozmiarów , to super , we 4 czy nawrt 5 osob idzie w miare komfortowo podróżować.
niespodziewanie dobrze , jak na małe wyciszenie tego samochodu.
mój egzemplarz nie popsół się jeszcze w ogole , ale dziadek w to autko wsadzal prawie tyle co nic , wiec ocenie dobrze :3
jezeli zalezy nam na tanim autku do dojazdow do pracy to ekstra :3
byla tylko wymiana zarowek wyswietlacza w DID , ale nie bylo to najmniejszym problemem.
jeszcze nic

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.2 i 45KM 33kW [l/100km]