Auto tanie, ekonomiczne i w miarę bezawaryjne więc ogólnie polecam jako pierwsze auto.
Silnik 1.2 który mam w mojej Corsie ma zaledwie 45KM ale źle nie ma silnik pracuje równo ale jest słaby.Do miasta wystarczy bo jest bardzo ekonomiczny i nie jest głośny i tani w naprawie.
Biegi wchodzą szybko jak na 13 letnie auto.Jak narazie żadnych problemów z skrzynią.Czasem pojawiają się problem wrzucenia 5 ale to bardzo rzadko.
Ja mam wersje jeszcze bez wspomagania więc jest ciężko ale jeśli chodzi o wytrzymałość to jest bardzo w porządku.
Widoczność super.Duże lusterka i dobra widoczność czy ogólnie bardzo OK.
Jak w typowych niemieckich autach ergonomia bez zarzutu.Wszystko na swoim miejscu więc nie ma problemu z szukaniem czegoś...
Nie jest źle, dość szybko się auto nagrzewa jak chłodzi to nie wiem bo klimy nie mam i żałuję...
Jak na auto mające niewiele ponad 3,7m długośći to we wnętrzu jest dużo miejsca.łatwo znaleźć sobie miejsce za kierownicą i z tyłu jest dość dużo miejsca przy czym bagażnik jest dość spory.
Silnik trochę słychać ale źle nie jest da się żyć.Niestety po przekroczeniu 100km/h robi się już głośno.
Tanie części.
Spalanie na granicy ok.6l/100km więc jest to auto ekonomiczne.
Bardzo dobrze.Cena 6-7 tyś i niezła jakość.Niestety słabe wyposażenie ale zdarzają się wersje full.
Od nowości to przepaliły się żarówki we wnętrzu i dwukrotnie padła sonda-lambda oraz wydech ale poważnych usterek przez 13 lat nie było.
Teoretycznie Brak.Auto mnie jeszcze nigdy nie zawiodło.
- zużycie paliwa dla silnika 1.2 i 45KM 33kW