Ocena kierowcy - Opel Corsa B Hatchback

Q, 15 lat temu
Silnik 1.2 i 45KM 33kW
Rok produkcji 1995
Opel Corsa B Hatchback 1.2 i 45KM 33kW 1993-1998 - Oceń swoje auto
Silnik : autko spoko, słaby silniczek, gdybym jeszcze raz kupowal to mocniejszy i chyba diesla. U mnie cos sie schrzaniło i strasznie duzo pali (zima 9-10 l) i musze cos z tym zrobic (chyba sonda lambda). ale ogólna jazda całkiem całkiem. Rada dla wlaścicieli corsy, którzy narzekają na zaparawowane szyby!!!!!!!!!!!: wymieńcie filtr od nawiewu, który znajduje się pod szybą, pod plastkiami, tam gdzie zamontowane są wycieraczki od szyby, trzeba te plastiki zdjac i tam pod spodem jest prostokątny filtr, nowy kosztuje około 20 zł, a zobaczycie że jak ręką odjął!!!!!!!!!!!!!!!!!!, ja wymieniłem na nowy filtr i jest teraz naprawde oki, aha niemylcie z filtrem powietrza od silnika, to dwa różne filtry!!!!!!!!
Karoseria : rdzaaaa
Silnik : paliwozerny, przynejmniej mój
dla spokojnych ludzi, ok, ale polecam na gazie lub diesla, ten silniczek 1.2 za słabyyyyyyyyy i troche za duzo pali (kupujcie 1.4 lub 1.6). W kilka osób bardzo sie ciezko jezdzi - mułowaty, ale samemu ujdzie. No cóz male autko z malym silnikiem, wiec nie ma co oczekiwac cudow, ale jesli ktos kupi nie powinien narzekac, polecam dla pań:)
mój paliwożerny, ale przyczyne znajde....., troche juz upocony, na 1 i 2 żwawy, z 4 i 5 biegiem o wiele gorzej, ciezko wyprzedzac, no ale te 45 koni:(
ok, troche dziwnie wchodzi 1
u mnie spoko, dobrze sie trzyma drogi
duzy plus
oki
tak jak mowilem , po wyminie filtra od nawiewu nie narzekam!!!!!!!!!!!, od razu lepiej i elegancko grzejei niemam problemu z zaparowanymi szybami, sprawdzcie to u siebie (powtarzam to nie jest filtr od powietrza, to jest zupełnie inny, tuz pod szyba przednią, a problem z szybami zniknie!!!!!!!!!!!:)
plus duzy, i z przodu i z tylu, (ja mam wersje 3 drzw.), chociaz do tylu ciezko sie wsiada wiekszym osobom:)
tu troche mogloby byc lepiej
no wlasnie u mnie z tym paliwem:(:(
jak narazie jezdzi, mroz minus 20 i odpalal bez problemu
na razie niebylo powaznych