całkiem niezłe autko: przestrzenne dobrze spasowane niezawodne, jeżeli ktoś chce kupić polecam silniki 1,4 albo mocniejsze bo 1,2 jest zdecydowanie za słaby ( a pali niemało)
Silnik zdecydowanie za słaby nawet jak na tak mały samochód, a spalić potrafi nawet 8-9 litrów benzyny na100 km w zimę, polecam silnik 1.4 - spalanie podobne a różnicę w elastyczności można poczuć
Skrzynia całkiem niezła, wszystkie biegi wchodzą lekko bez większych problemów, wydaje się jednak że jedynka i dwójka są przełożeniami zdecydowanie za krótkimi nawet jak na małe autko miejskie
nie mam nic do zarzucenia, nie ma luzu na kierownicy wszystko ok
dużo lepiej niż w astrach i innych oplach
wszystko na swoim miejscu
dmuchawa strasznie chuczy, nawet na małych obrotach, no i oczywiści jak w każdym oplu okropnie parują sie szyby szczególnie gdy pada deszcz lub śnieg
całkiem niezła przestrzeń jak na segment B, wielki bagażnik i miejsca sporo zarówno dla kierowcy jak i dla pasażerów
okropnie słychać warczenie silnika, w środku głośno szczególnie na wysokich obrotach
latem pali przyzwoicie 6-6,5 litra, zimą strasznie dużo jak na wagę 850 kg: 8-8,5 litra, na trasie można zejść poniżej 5,5 ale trzeba ostrożnie postępować z gazem, ale jest to trudne kiedy silnik jest tak słaby, trzeba często głębiej wcisnąć prawy pedał
corsy w ogóle są niezawodne, dotychczas (jeżdżę nią prawie 2 lata) wymieniłem tylko klocki hamulcowe, przewody wysokiego napięcia, szykuje się w najbliższym czasie wymiana termostatu, no i oczywiście olej filtry itd. czyli całkiem nieźle jak na przebieg 147 tyś
poważne usterki przy takich przebiegach nie występują
- zużycie paliwa dla silnika 1.2 i 45KM 33kW