Ocena kierowcy - Opel Corsa B Hatchback

Rok produkcji 1999
Okres użytkowania: ponad 6 lat
Opel Corsa B Hatchback 1.0 12V ECOTEC 54KM 40kW 1997-2000 - Oceń swoje auto
Silnik : super ekonomiczny
Silnik : mi się trafił silnik którego nie dało się naprawić ale kupiłem drugi i jeździ do dziś
ogólnie samochód jest fajny tzn ekonomiczny wszędzie się zmieści i nie psują się tam tzw pierdoły. natomiast moc silnika nie pozwala na branie udziału w nielegalnych ulicznych wyścigach...(nie żeby mi zależało) tak samo trochę mnie denerwuje brak centralnego zamka elektrycznych szyb i lusterek itp ale no samochód ma głównie jeździć...
silnik jak na taką moc dobry aczkolwiek nie należy wymagać cudów
przez cały czas kiedy go użytkuję nie miałem żadnego problemu ze skrzynią
no cóż... mój samochód nie posiada wspomagania ale jest ok
wszystko przejrzyste
jak się rozgrzeje to robi się za gorąco ale potrzebuje jednak trochę czasu. Jako że nie mam klimatyzacji to i tak nie mogę narzekać
każda osoba wsiadająca do tego samochodu ma dużo wolnej przestrzeni co sprawia że komfort jazdy jest wysoki. Niektórzy mogą jedynie narzekać na twarde siedzenia ale mi to akurat nie przeszkadza
w samochodzie (jak w każdym z tego okresu) nie jest najciszej ale też nie jest źle
samochód jest niemożliwie oszczędny! czy to w mieście czy też na trasie spalanie tego małego autka nie przekracza 7l/100km przy ostrym katowaniu silnika a poza tym to w mieście się sprawdza tak samo jak na trasie
za niewielkie pieniądze można dostać bardzo fajny samochód
w moim samochodzie nie ma co się zepsuć... po prostu mało elektroniki=brak usterek. a co do części eksploatacyjnych to też nie mam żadnych zarzutów
nie miałem żadnych poważnych usterek poza wymianą całego silnika który był po prostu wadliwy.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.0 12V ECOTEC 54KM 40kW [l/100km]

5,3