Silnik bez rewelacji, czasem potrafi mieć dziurę w obrotach. Serwis Opla to tragedia - poszła mi uszczelka (koszt 100 zł z wymianą) - serwis Opla zarządał 2.500 zł bo nie mógł ustalić przyczyny, podczas gdy mechanik na wiosce wziął 100 zł i działa. TRAGEDIA
Ujdzie, choć też bez rewelacji.
Bez rewelacji jak na tak mały samochód
Widoczność dobra, zarówno z przodu jak i z tyłu pojazdu
Jaka ergonomia? Pojazd ma pojemność 1.00 a w mieście w zimie pali 10l/100 km (benzyny), a uważam że nie jeżdżę szybko. W trasie przy prędkości 80km/h na 5 biegu jest lepiej - ok 5-5,5 litra. Jak na samochód do miasta słabo.
To jest najlepsze. W zimie - przednia szyba przemarza (podobnie jak szyberdach) - trzeba skrobać z zewnątrz i wewnątrz. Żeby w samochodzie było ciepło to trzeba go na parkingu rozgrzać ok. 15 minut, a i tak gorące powietrze nie leci. Szyby bardzo szybko łapią rosę i jest kiepsko. Szczerze pisząc to mój trzeci używany samochód i takiego g...a nie widziałem. O lecie nie piszę z uwagi na brak klimy, więc każdy wie jak jest.
Mały samochód, mała przestrzeń...ale do licha bagażnik nawet jak na tak mały pojazd słaby.
Pojazd dość głośny
Słabo...zbyt dużo pali w mieście, sporo napraw.
Ogólnie słabo, sporo drobnych usterek - od uszczelek, po wydech, kontrolki, etc. ale konia z rzędem temu kto powie dlaczego żarówki palą się w tempie pociągu TGV gnającego do Paryża - średnio co dwa, trzy miesiące którąś trzeba zmienić, kontrolka od deski, linki, sprzęgło, hamulce.Zdecydowanie zbyt duże spalanie w mieście, słabe ogrzewanie, przemarzanie przedniej szyby i szyberdachu,
Sporo usterek, patrz niżej.
Większych usterek nie miałem, ale też jeżdżę dość spokojnie
- zużycie paliwa dla silnika 1.0 12V ECOTEC 54KM 40kW