Ocena kierowcy - Opel Corsa B Hatchback

Silnik 1.0 12V ECOTEC 54KM 40kW
Rok produkcji 1998
Opel Corsa B Hatchback 1.0 12V ECOTEC 54KM 40kW 1997-2000 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
Inne : wyposazenie: mam najubozsza wersje a jest centralny zamek 2*air, blokada skrzyni, szyberdach, ABS, alarm.
Silnik : uszkodzenie przeplywomierza powietrza + sonda lambda
gdyby motor byl lepszy to auto nie mialoby wad, swietna stylistyka, niezawodnosc, swietne spalanie!!!!
calkowicie odradzam ten silnik jest z nim klopotow co nie miara. Wada ktora po prostu mnie doprowadza do pasji to uszkodzony albo przeplywomierz powietrza albo sonda lambda, ktore to sprawiaja ze auto jezdzi koszmarnie: po dluzszym postoju po odpaleniu dusi sie i trzeba go mocno przegazowac zeby doszdl do siebie, a jesli sie nim ruszy od razu to trzesie sie nie do zniesienia, wpada jakby w "Dziure" przy 2500 obrotow i zaczyna zwalniaci tak przez 3-4sek a potem znowu przyspiesza, i tak na biegach 1,2 na wyzszych nie mozna go pociagnac powyzej 2500 obr. a jazda powyzej 85 na h jest nieosiagalna. To najczestsza wada tego auta nie wystepuje ona tylko w moim egzemplarzu. Poza tym silnik pracuje dosyc cicho jak na swoj wiek. Gdyby nie wada z "gazem" to motor bylby ok. Po wymianie przeplywomierza jest dobrze i nawet niezle przyspieszenie jak na ta pojemnosc (15 sek).
jak u Opla, haczy ale nie ma co narzekac, ja osobiscie lubie ta skrzynie i fajnie biegi wchodza, czasem problem z 1 na postoju i ze wstecznym.
swietne trzymanie na zakretach pol sportowe zawieszenie w moim, twarde jak na polskie szosy ale dla mnie jest ok.
bardzo dobra duza szyba tylna w oplu, duze lustra co daje nam swietna widocznosc
swietnie, naprawde nie mialem problemow z polapaniem sie gdzie co jest:) czytelnie bez zarzutu.
b. szybko sie nagrzewa. czasem paruja szyby nie wiadomo czemu ale poza tym jest super.
z przodu swietnie; z tylu gorzej ale to nie jest samochod rodzinny tylko dla dwoch osob, mam 176cm a z tylu brakuje miejsca nad glowa, troche ciezko sie jezdzi ale to nie moje zmartwienie:))) z przodu za to rewelka!!!!:)
jest ok. cicho, czasem zapominam czy jest zapalony czy nie jak stoje na swiatlach:))
to samochod dla tych co lubia oszczedzac na paliwie:))) ekonomicznosc to chyba najwieksza zaleta tego auta. POLECAM!!!
ideal:)
poza przeplywomierzem nic sie nie psuje:)))))....
....Wiadomo o co mi chodzi:)

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.0 12V ECOTEC 54KM 40kW [l/100km]

5,8