Ocena kierowcy - Opel Corsa A Hatchback

Silnik 1.2 i 45KM 33kW
Rok produkcji 1991
Opel Corsa A Hatchback 1.2 i 45KM 33kW 1985-1993 - Oceń swoje auto
Jestem zadowolony. Byla uderzona 4 razy jest na gazie i w sumie leje i jezdzi
Jest to silnik 1.2 o mocy 45 KM wiec nie mozna sie spodziewac cudow. Jednak powiem Wam za jak na takie cos to naprawde daje sobie rade - ja samemu cuda nim na miescie robilem. Oczywiscie 1-2 osoby, wiecej i juz traci swoj "wigor"
Sa to 4 biegi ale przy tej mocy w sumie ok choc przyznam ze brak czegos pomiedzy 1 a 2 lub 5. Co do samej skrzyni to po takim przebiegu chodzi jak zloto. Skrzynie Opla maja czasami mankament wyregulowania sie 2 biegu - mechanik jeszcze raz od dolu podlacza rekaw i jak nowe. Skrzynia chodzi super
Prosty i sprawdzony + malo kosztowny. Dobrze sie trzyma drogi ale jest malo komfortowy
Widocznosc idealna. Samochod ma kwadratowe nadwozie i duze szyby.
Wszystko na miejscu
Brak wyziewu cieplego ze srodka jak w Oplach z tamtych lat. Ogolnie slabe ogrzewanie a dla kierowcy u mnie gorsze niz dla pasazera. W lato spoko duzo chlodnego mozna walnac ze srodka-wolny przelot ( mam jeszcze szyber )
Jak na takie malucha to miejsca jest sporo. Zaleta prostego nadwozia. Mam 192 wzostu i jakos jezdze
OK
To tani samochod. Mam go na gazie wiec pali na miescie ok 8-9 w zime 9-10 tyle ze jest troszke rozregulowany. Reszta kosztow ok jak ktos chce jeszcze w to pchac.
Po latach czasem cos wysiadzie
Radze kontrolowac uklad chlodznia, szczegolnie rury aby nie sprawcialy bo Wam uszczelka pod glowica pojdzie. Ogolnie przez 3 lata 2 razy mnie zawiodl: to powyzej i nagle przestal odpalac - okazalo sie ze pompa paliwa - zsunela sie z niej rurka. Nalozono i dalej latal

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.2 i 45KM 33kW [l/100km]

7,8