Ocena kierowcy - Opel Corsa A Hatchback

Rok produkcji 1993
Okres użytkowania: 1 rok
Opel Corsa A Hatchback 1.2 i 45KM 33kW 1985-1993 - Oceń swoje auto
Inne : że potrafi osiągać prędkość nawet do 135 kmh
Karoseria : ogniska rdzy w miejscach gdzie nie powinno jej być aczkolwiek podłoga i progi bez zarzutów
Silnik : awaria mono wtrysku samochud pewnego dnia mi zgasł i już nie chciał zapalić
Przeniesienie napędu : dla młodych samochód jest wstanie zrobić zryw z piskiem ale nie polecam ponieważ ma na to zasłabe przeguby
w sumie ekonomiczne autko do przemieszczania się bez większych wygód oraz wrażeń z jazdy
silnik corsy jest na pewno bardziej elastyczny niż silnik bliźniaka forda fiesty wiem z doświadczenia
czasami są problemy z wbiciem wstecznego biegu myślę że jest to spowodowane innowacyjnym rozwiązaniem czyli w dół i tak jak jedynkę
raczej twarde zawieszenie mało konfortowe
najbardziej denerwujące są źle spasowane elementy plastików obić itd. trzeszczą hałasują na każdej dziurze
samochód szybko się nagrzewa aczkolwiek są problemy z odmrażaniem szyb trwa to długo a przede wszystkim mam ciągłe problemy z odmrażaniem tylnej szyby
jak na samochód tej klasy nie jest źle
ani dobrze ani źle no chyba że jedziemy 130 bo i tyle ten samochodzik wyciąga to hałas jest bardzo znaczący
zdecydowanie mogło by być lepiej jak się ma ciężką nogę spalanie jest wysokie jak na 1,2 ale do zalet należą cenny części oraz napraw
jest to auto warte swojej ceny ja za swoje dałem 2,300 zł i uważam że to były najlepiej wydane pieniądze na samochód (może niewielkie ale dla mnie ważne)
częste drobiazgi są ale można sobie poradzić z nimi samemu
samochód spisuje się doskonale jak na ten rocznik prawie wcale mi się poważniej nie psuje ale ostatnio pojawiają sie kłopoty z mono wtryskiem koszt takiego mono wtrysku to 100 zł

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.2 i 45KM 33kW [l/100km]

7,2