Reasumując OPEL CALIBRA to bardzo udana konstrukcja.Sylwetka przez wiele lat przyciągała uwagę.nawet teraz kiedy ma 16!! lat jest super.Ktoś kto niezna się na autach spogląda na Calkę i mówi;ale zajebi...fura"Są piękne,jak też ochydne(czerwone,wypłowiałe,z ardzewiałymi nadkolami)Najlepsza jest jej cena!!! 5000-6000 tyś.za takie auto to rewelacja!!
Miałem możliwoś porównania, 2.0-16v jak również 2.5 v6. Spośród moich kolegów moja "calka" jest najstarsza i ma najsłabszy(moc) silnik...dlatego zaskoczeniem było (i chyba nadal jest) to,że mam najmniej problemów z moim 115 konnym ciachem(: Jak na 16 !!! latka to oceniam silnik na 5+,jedyne co jest "nie tak"to pobór oleju...
bez rewelacji,ale też marudzenia.Po prostu ok.
Tutaj bez wątpienia Calibrze nalerzą się brawa!! Według mnie żadna inna firma nieda nam tak udanego autka za takie grosze.Są jeszcze miejsca w Polsce gdzie posiadacz tego Ferrari made in opel jest królem wioski,okolicy!hehe,niestety tam gdzie mieszkam moje "królowanie" skończyło się z 6-lat temu!Pozdrawiam fanów Calki! wolf-Z.Góra
irytujące są dziwne dźwięki w kokpicie(skrzypienie plastików)
7-lat użytkowania!!!, jestem drugim właścicielem,kupując autko miało niecałe 100.000 tyś.km,w service książce brak adnotacji o poważnych awariach,podczas mojej eksploatacji niemiałem przykrych przygód.raz wymieniłem uszczelkę pod głowicą(wywaliło ją z mojej winy)
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 i 8V 115KM 85kW