bardzo ładna linia , jeszcze jak sie doda pare tuningowych rzeczy
calibra miała najniższy współczynnik oporu powietrza jak wychodził w tamtych latach co poprawia aerodynamike,
jedynie niedoczekała sie swoich tapicerek tylko wrzucone z vectry a i tal lepsze niż w corrado np.
silnik 8zaworów słabszy ale wytrzymalszy od 16, na oponach 225/40/16" idzie 200 na orginałach pokazał by więcej ale cóż
przywiozłem auto z niemiec; silnik nigdy niezawiódł
jest słabsza na pierwszym biegu ale póżniej zapewnia lepsze przyśpieszenia niż np w golfach o silnikach tej samej mocy
moja jest obniżona więc w zakręty 90 stopni bezproblemu wchodze 70 km/h na parkingach i jeszcze szersze oponki ...
hmmmm, moje szyby są przyciemnione na maxa więc do tyłu tylko przez lusterka ale ogólnie wszystko widać:)
dobra
dobra, szybko sie nagrzewa w zime i szybkie odparowanie szyb
dla kierowców bardzo dobra gdyż nawet najbliższe przesunięcie fotela i ustawienie głębokości siedzenia powoduje wystraczającą ilość miejsca, dla osób 1,60 niepolecam jeżdżenia bez poduszki:) , a ztyłu też nieżle napewno lepiej niż w preludzie bo miałem
trudno mówic o wyciszeniu jeśli sie ma głośny sportowy tłumik i sprzęt audio dobrej mocy
7,5-8l przy 100 -110km/h
18l - 190-200km/h
jak na te ceny bardzo dobry sportowy wóz dla młodych
dobry materiał do tuningu optycznego
i silnikowego gdy mamy 2,0 turbo:)
:) niebyło
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 i 8V 115KM 85kW