Ocena kierowcy - Opel Calibra

Silnik 2.0 i 8V 115KM 85kW
Rok produkcji 1992
Opel Calibra 2.0 i 8V 115KM 85kW 1990-1997 - Oceń swoje auto
Silnik : Spalanie i niezawodność to atuty silnika 2.0i 115KM
Karoseria : korozja na nadkolach...
Śliczna sylwetka, praktyczność, ekonomiczność i niska cena.... Tak w skrócie można określić to auto
Auto nie jest potworem na drodze, ale 115KM wystarczy do dynamicznej jazdy przy niewielkim spalaniu. Niestety prawda jest taka, że w obecnych czasach przyśpieszenie 10 sek do 100km/h to osiągają miejskie autka, więc lepiej się nie ścigać, żeby nie narobić sobie wstydu:)
Brak zastrzeżeń, jedyny problem to wsteczny który nie wskoczy odrazu ale to chyba wina zmęczonego sprzęgła:/
Dobrze trzymie się drogi.
Przy moim wzroście 183 cm ogarniam wzrokiem wszysko do okoła.
wszystko pod ręką.
Dłuuugo się nagrzewa przy ujemnych temperaturach, a przy dużym mrozie trzeba zasłaniać chłodnicę kartonem:/
Jak na coupe REWELACJA! Z tyłu mogą podróżować bardzo wygodnie dwie osoby pod warunkiem, że nie są wyjątkowo wysokie, a przód to wogóle bajka:)
Słychać silnik ale to wkońcu coupe a nie limuzyna!
To jest chyba największy atut tego auta! Mam instalacje LPG od 3 lat (zwykła instalacja, nie sekwencja) i po mieście spali 11 gazu a w trasie.... nie żartuje bo jaki wkońcu mam w tym interes.... NAWET PONIŻEJ 8,5 LPG na 100km! Oczywiście nie katuje ją, ale jadę między 110-130 z bagażami w dwie osoby! Dla mnie to genialny wynik!
Jakość materiałów wenątrz nienajlepsza, ale cena bardzo atrakcyjna, więc stosunek świetny!
Psują się tylko pierdołki ale to związane z wiekiem auta. Silnik poprostu NIEŚMIERTELNY! Pojawiła mi się mała korozja na prawym błotniku.
Przez 3,5 roku jazdy i przebiegu ponad 40 tyś NIC mi się nie zepsuło z poważnych rzeczy!

LPG - zużycie paliwa dla silnika 2.0 i 8V 115KM 85kW [l/100km]

9,3